Vinterferien kan udfordres af vintervejret. Skulle sidstnævnte drille, og man er tvunget indenfor er der livlige spilalternativer.
Der er gode muligheder for at gå på eventyr med en ven, få et afbræk fra det hele eller endda for at komme i god form.
Her kommer derfor en anbefaling af tre spiloplevelser, som hver især rummer fantastiske kvaliteter der gerne skulle kunne gøre hungrende spilfans glade.
Ring Fit Adventure: Til dem der vil have pulsen op
Lige siden de sendte Switch-konsollen på markedet har den japanske spilgigant Nintendo fundet alt den charme, kreativitet og succes som de manglede med WiiU. Switch-konsollen har trods sin stadig unge alder allerede modtaget et væld af fabelagtige udgivelser, gennem en kombination af både nye og gamle eventyr.
Og kreativiteten er i højsædet med Ring Fit Adventure, der er gigantens sælsomme men fantastisk fornøjelige blanding af fitness, eventyr og rollespil.
Switch-kontrollerne placeres begge i noget simpelt, medfølgende udstyr der gør det muligt for spillet at spore dine bevægelser. Den ene controller på benet og den anden i en slags fitness-ring med indbygget modstand.
Kontrollen tager man over en ung eventyrer med genre-typisk gåpåmod, men opgaverne og selve styringen foregår via kombinationen af det føromtalte fitness-udstyr og Switch-controllerne.
Det er så simpel en ide at de fleste andre udviklere ganske sikkert ville være stoppet på halvvejen, fordi konceptet umiddelbart sætter sine restriktioner. Men her bør man huske at det er giganten der står bag tidligere simple succeser som Wii Sports og Wii Fit at gøre, og måske er det netop den erfaring der at Ring Fit Advenure fungerer så glimrende.
Simple bevægelser tranformes til sjove angreb, mens knæløft og englehop pludseligt bliver mere forbistrede modstandere end selv de mest udfordrende kampe i andre eventyrspil. Og bare fordi afsenderen er altid venlige Nintendo og der er tale om et spil med kulørt grafik, bør man ikke bilde sig selv ind at pulsen ikke vil blive sendt i vejret, for Ring Fit Adventure er både udfordrende og vil sætte din kondition under pres.
Darksiders Genesis: Dæmonjagt i fællesskab
Har man ikke tidligere gjort bekendtskab med Darksiders-serien, er man gået glip af nogle af de bedste Zelda-inspirerede platform, actioneventyr på markedet der ikke er produceret af Nintendo selv – i hvert fald hvis man holder sig til de to første.
Denne gang er retningen dog ændret en lille smule, hvilket starter med et perspektiv skifte. Således ses det hele nu fra et næsten isometrisk, fugleperspektiv hvilket betyder at det hele nu synes inspireret af spil som Diablo og Path of Exile.
Udvikleren har dog ikke droppet den tidligere succes-opskrift til fordel for udstyrs-indsamling, og således at det hele stadig skruet sammen omkring en bærende historie, der fortælles på fornøjelig vis gennem den stoiske War og den humoristiske Wraith.
Det er dog ikke kun i personlighed de to varierer, for hvor War satser på nærkamp med sit trofaste, mastodontiske sværd, klarer Wraith skærmydslerne på distance med hans to pistoler. Det der fra starten virker som en simpel omgang knaptrykkeri, tilføjer dog inden længe masser af dybde og teknik, og de mange actionsekvenser hvor horder af dæmoner skal bankes til pindebrænde er altid fornøjelige.
Bedst er Genesis sammen med en anden spiller, hvor de to figurer derfor bruges på samme tid. Udvikleren har sørget for masser af opgaver hvor figurernes personlige evner skal udnyttes i samarbejde, og særligt sjovt bliver det senere når repertoiret udvides og opgaverne bliver mere krævende.
Bedre bliver det blot ved at udvikleren har sørget for at fylde på med hemmeligheder og grunde til at genspille tidligere baner. De der ønsker at gennemføre det hele komplet, kan derfor se frem til en del ekstra timers underholdning.
Hades: For de der ønsker at isolere sig fra resten og aldrig giver op
Hvis man tidligere har ladet sig charmere and spillene Bastion, Transistor eller Pyre, kan man lige så godt sætte penge af til Hades med det samme. Udvikleren er den samme og med deres nyeste eventyr har Supergiant Games finpudset alle de elementer de så elegant havde implementeret i deres tidligere spil.
Her er tale om et actioneventyr der ligesom ovennævnte Darksiders Genesis også ses fra et isometrisk perspektiv, og her er ligeledes dæmoner i massevis der skal have tæv. Til forskel fra Darksiders Genesis er her dog tale om et såkaldt ”roguelite”, hvilket betyder at regelsættet er væsentligt anderledes.
Banerne sammensættes således løbende af spillet, hvilket betyder at man konstant vil opleve variationer og nye folder. På samme måde er det også forskelligt for hvert spil, hvilke bonusser man bliver givet, hvilket sætter sit præg på taktikken.
Da historierne her fortæller om sønnen af underverdenens hersker (Hades), er det også passende at bonusserne her består af benådninger fra forskellige guder som alle belønner lydighed med særlig kræfter. Kombinationen af de forskellige kræfter åbner op for afsindigt mange muligheder, og variationen er på alle tidspunkter stor.
Hades er pakket ind i udviklerens stærke grafikstil og eminente lydside, og det er svært ikke at nyde det hele så snart man er gået i gang – og selvom man kan se frem til at genstarte rejsen igen og igen.
Supergiant Games nyeste udgivelse er stadig under aktiv udvikling, men kan varmt anbefales i dets nuværende stadie.
Læs også: Spiltest af Luigi's Mansion 3: En bangebuks på spøgelseseventyr