Nye passwordkrav, der om otte uger indføres i Uni-Login, bliver mødt med kritik om, at kravene ikke nødvendigvis gør adgangen mere sikker - bare mere kompliceret.
Ifølge Version2 vil de nye password-regler til Uni-Login - som blandt andet dækker det landsdækkende Aula-system - betyde, at børn i de store klasser skal have password på mindst otte tegn, som består af både store og små bogstaver samt tal.
Adgangskoderne skal desuden skiftes årligt.
I dag får eleverne udstukket tilfældige koder, som de skal lære udenad.
It-sikkerhedsmand Per Thorsheim er ifølge mediet skeptisk over for de nye regler. Han peger på, at forskning har vist, at lange password med store og små tegn, tal og specialtegn ikke nødvendigvis er mere sikre end så meget andet.
Skolelærer Willam Bendsen siger til mediet, at løsningen er de såkaldte nonsens-sætninger, der er langt nemmere at huske end de komplekse koder.
“Den nyeste forskning siger, at et sikkert kodeord kan være en nonsens-sætning, som på en måde er relateret til noget, du kan huske. Man kan så lave en note til sig selv, som er umulig for andre at afkode, fordi den relaterer til en nonsens-sætning, som man kan huske udenad,” siger han.
Læs også: