Persondata er i dag alle vegne. Ingen virksomheder eller organisationer, hverken i det offentlige eller private, slipper for at forholde sig til deres bearbejdning af persondata.
Efter den nye europæiske persondataforordning – også kendt som GDPR – trådte i kraft i midten af 2018, kan det i særlig grad være en jungle at finde rundt i reglerne.
”Håndbogen i dataansvarlighed” af Birgitte Kofod Olesen giver et overblik over persondataforordningens grundlag, krav og forpligtelser.
Den nye forordning påvirker snart sagt alle led på tværs af enhver organisation, lige meget hvilken type og størrelse, der er tale om. Kontrol, databeskyttelse og datasubjekt er blevet begreber, som alle må gøre sig bekendt med i omgang med data.
Med udgangspunkt i konkrete cases fra både den private og offentlige sektor forklarer Birgitte Kofod Olsen, hvordan man konkret skal forholde sig til forordningen.
I bogen kan man bl.a. blive klogere på, hvordan virksomheder og organisationer konkret kan implementere de nye arbejdsprocesser og procedurer, som den nye forordning fører med sig, i den daglige opgaveløsning.
Forfatteren er jurist og ekspert i privatliv og beskyttelse af persondata. Hun var i 2015 med til at stifte tænketanken DataEthics.eu, som arbejder for at fremme dataetiske produkter og tjenester.
Fakta: Håndbogen i dataansvarlighed. Forfatter: Birgitte Kofod Olsen. Udgivet på DJØF Forlag.