Ekspertdebat: Har teknologien hjulpet os?

Ved den årlige elektronik-festival Ars Electronica i Østrig vil et panel af unge fremadstormende teknologistjerner sætte nogle af de sidste 25 års pionerer stævne og debattere, om vi egentlig har lært noget af internet, open source og ophavsretdebatten.

I dag torsdag lyder startskuddet for festivalen Ars Electronica i Linz, Østrig.

Her vil forskere, kunstnere og teknologer diskutere teknologi og kunst, og da festivalen i år fejrer 25 års jubilæum, har man valgt at sætte fokus på det seneste kvarte århundredes rivende teknologiske udvikling og spørge: Er vi egentlig blevet klogere?

For at finde svaret på det spørgsmål har man sat en række af de hotteste unge navne inden for såvel kunst som hacking sammen med en række teknologi-pionerer.

Blogger-stjerne og vandbærere

Blandt de celebre og meget forskellige deltagere i diskussionen er tidligere ICANN-formand Esther Dyson, blogger-stjernen Joichi Ito fra Japan, Nobelprisvinder i kemi Harry Kroto, Marvin Minsky fra MIT?s robot-laboratorium, internet-netværkspioneren Steward Brand og filosoffen Paul Virilio.

De vil sammen gå over en række af de ideer og teknologier, som har fået afgørende betydning i de seneste 25 år ? eksempelvis internet, open source, digitale samfund, åben ophavsret og en række andre af de koncepter, som basalt set blev grundlagt for omkring et kvart århundrede siden.

Enden på diskussionen skulle gerne blive et svar på, om disse ideer også gør gavn for de unge kræfter i den digitale verden.

Ars Electronica er dog ikke kun ren snak. Over de næste fem dage vil man kunne se store udstillinger af digital kunst over hele Linz, lydinstallationer og performances.

For dem, som ikke er på vej til Linz i de kommende dage, vil der være masser af indhold at hente på Ars Electronicas webside. Her kan besøgende også give deres egen profeti om, hvilke teknologiske banebrud vi vil se i de kommende 25 år.

Relevant link

Ars Electronica




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere