I dag torsdag lyder startskuddet for festivalen Ars Electronica i Linz, Østrig.
Her vil forskere, kunstnere og teknologer diskutere teknologi og kunst, og da festivalen i år fejrer 25 års jubilæum, har man valgt at sætte fokus på det seneste kvarte århundredes rivende teknologiske udvikling og spørge: Er vi egentlig blevet klogere?
For at finde svaret på det spørgsmål har man sat en række af de hotteste unge navne inden for såvel kunst som hacking sammen med en række teknologi-pionerer.
Blogger-stjerne og vandbærere
Blandt de celebre og meget forskellige deltagere i diskussionen er tidligere ICANN-formand Esther Dyson, blogger-stjernen Joichi Ito fra Japan, Nobelprisvinder i kemi Harry Kroto, Marvin Minsky fra MIT?s robot-laboratorium, internet-netværkspioneren Steward Brand og filosoffen Paul Virilio.
De vil sammen gå over en række af de ideer og teknologier, som har fået afgørende betydning i de seneste 25 år ? eksempelvis internet, open source, digitale samfund, åben ophavsret og en række andre af de koncepter, som basalt set blev grundlagt for omkring et kvart århundrede siden.
Enden på diskussionen skulle gerne blive et svar på, om disse ideer også gør gavn for de unge kræfter i den digitale verden.
Ars Electronica er dog ikke kun ren snak. Over de næste fem dage vil man kunne se store udstillinger af digital kunst over hele Linz, lydinstallationer og performances.
For dem, som ikke er på vej til Linz i de kommende dage, vil der være masser af indhold at hente på Ars Electronicas webside. Her kan besøgende også give deres egen profeti om, hvilke teknologiske banebrud vi vil se i de kommende 25 år.
Relevant link