Canon snupper Xerox' største forhandler

Xerox i Danmark mister sin største forhandler til konkurrenten Canon, der har givet superforhandleren Xerox Partner Herning et tilbud, der var umuligt at sige nej til. Skiftet kommer efter uoverensstemmelser mellem Xerox og Partner Herning om kanalstrategien. Det er langt fra første gang, at de store partner-forretninger giver Xerox grå hår i hovedet.

Efter uoverensstemmelser omkring salgsstrategien i Xerox har selskabets største partner-forretning, Xerox Partner Herning, valgt at blive forhandler for Xerox? største konkurrent, Canon.

Selv om skiftet er meget usædvanligt, tager Xerox-direktør Morten Felding Canons opkøb med ophøjet ro.

Forud for bruddet er gået en større uenighed om kanal-strategien i Xerox, som har lagt stilen kraftigt om efter nogle meget turbulente år på det danske marked.

Stopper samarbejdet

- Vi stopper samarbejdet som konsekvens af, at Poul Sand hos Partner Herning har fået et tilbud fra Canon, som han ikke kunne sige nej til, og som vil gøre ham og hans familie økonomisk uafhængige for resten af livet. Det kommer dog ikke som nogen overraskelse, da Xerox har haft en dialog med Partner Herning gennem længere tid om kanalstrategien, siger Morten Felding.

Til gengæld er det ifølge direktøren helt uhørt i forhandler-branchen herhjemme, at store producenter går ind og kaprer hinandens forhandlere, men Morten Felding erkender, at det nok har virket oplagt for Canon i det helt specifikke tilfælde.

- Det er ikke set i vores branche før at man går ind og køber hinandens forhandlere. Men "if you can?t beat them, join them", siger han.

Det er dog ifølge Computerworld Onlines arkiver ikke helt uden fortilfælde - for Minolta satte lige før jul gaflen i Xerox Partner Midtjylland, som ønskede at udvide sortimentet på en måde, som Xerox' nye strategi ikke tillader.

Det var langt fra første gang, der har været alvorlige problemer med Xerox? hidtidige partner-strategi.

Partner konkurs

Tidligt år måtte Xerox erklære partner-forrentningen i Århus konkurs, og politiet efterforskede først i 2003 en bedrageri-sag mod to af direktørerne i partner-forretningen for dobbeltbelåning. Den førte dog aldrig til en dom.

Morten Felding forklarer, at strategiskiftet har ført til, at Xerox gennem de seneste tre år har udvidet sine salgskanaler meget.

De omfatter i dag både Xerox-partnere, landsdækkende it-distributører og it-forhandlere samt en række sælger-partnere.

Det har ifølge Morten Felding øget Xerox? markedsandele i Danmark, og derfor er han også overbevist om, at det vil lykkes at lukke det forhandler-hul, som opstår, når samarbejdet med Partner Herning formelt udløber per 1. december i år.

Han peger blandt andet på, at man har startet en ny partner-forretning op i Århus på de nye vilkår.

- På længere sigt giver det mulighed for at få nye partnere ind, som er klar til at arbejde på de nye vilkår, siger direktøren.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra direktør i Partner Herning, Poul Sand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere