Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nokia skruer ned for forventningerne i presset 5G-marked - aktiekursen styrtdykker

Nokia skruer markant ned for forventningerne og op for investeringerne i 5G i det indædte 5G-slag, der for tiden pågår med ikke mindst Huawei.

Nokias aktiekurs styrtdykker som en direkte konsekvens af, at det finske selskab torsdag har nedjusteret kraftigt for både 2019 og 2020.

Torsdag formiddag er aktiekursen droppet med hele 21 procent.

Ganske vist har selskabet nået målene til tredje kvartal. Men konkurrencen på det altafgørende 5G-marked spidser til.

Her er Nokia sammen med Ericsson og Huawei den største udstyrs-producent i verden.

Men markedet vokser ikke så hurtigt, som Nokia ellers havde forventet. Og samtidig tiltager konkurrencen.

“Konkurrence-intensiviteten er blevet øget i takt med, at nogle af konkurrenterne forsøger at tage markedsandele i denne tidlige fase af 5G,” lyder det fra Nokia.

Ifølge Nokia skyldes neddroslingen blandt andet, at det store amerikanske marked - som er selskabets største inden for 5G-udstyr - ser ud til ikke at ville investere så meget i 5G, som der oprindeligt har været lagt op til.

Det skyldes blandt andet den måske kommende fusion mellem de to amerikanske telekæmper Sprint og T-Mobile, der har gjort, at de store 5G-investeringer er blevet udskudt til et senere tidspunkt.

Hertil kommer, at der i kølvandet på spionage-beskyldninger mod Huawei er opstået en usikkerhed omkring 5G, der har fået nogle potentielle kunder til at holde sig tilbage.

“Visse kunder revurderer nu deres leverandører på af sikkerheds-bekymringerne,” lyder det fra Nokia.

Nokia står for tiden bag 15 5G-netværk, som er i luften, mens selskabet for tiden har 48 kommercielle 5G-aftaler.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere