Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Nye teledata-fejl opdaget: Telemast stod i Vestjylland, men var registreret i Østjylland

En telemast ved Vejers Strand i Vestjylland var registreret i Østjylland. Det er bare en af en lang række af markante fejl i registreringer af teledata, og de kan få jorden til at ryste under hele straffesagsprocessen, lyder det fra en ekspert.

I august kom det frem, at en fejl i Rigspolitiets it-systemer har fejlplaceret telemaster med op til 200 meter, hvilket kan få konsekvenser i retssager, hvor teleoplysninger bliver brugt som bevis.

Men nu viser det sig ifølge Politiken, at der er endnu større fejl i registreringen af masternes placeringer.

For ifølge avisen er der i nogle tilfælde kilometerstore afvigelser i teleselskabernes egne registreringer af masternes placering og så den reele placering af masterne.

Eksempelvis er en telemast fra Telia og Telenor på Vejers Stand i Vestjylland registreret i Hornsyld i Østjylland. En afgivelse på 109 kilometer.

Læs også: Ny udvikling i teledataskandalen kan blive benspænd for efterforskning: It-system har placeret telemaster forkert

Ifølge Politiken er der intet mindre end 25 tilfælde, hvor der er mere end én kilometer mellem mastens fysiske placeringer og den officielle registrering.

"Jorden ryster"

Fejlene er så markante, at det kan det få betydning for sager, hvor teledata er brugt som bevis, lyder det fra Lene Wacher Lentz, der er tidligere offentlig anklager og i dag er ansat på Aalborg, hvor hun forsker i politiets brug af teledata.

”Oven i alt det andet, så ryster jorden under hele straffesagsprocessen nu, fordi man ved, hvor mange sager de her mastedata er indgået i,” siger hun til Politiken.

Det har tidligere været fremme, at 10.700 sager er berørt af fejlene i politiets behandling af teledata. Det drejer sig om retssager i en syvårig periode fra 2012 til 2019.

Læs også:

Flere danskere end først antaget kan være ramt af alvorlig tele-fejl hos politiet

Fem dømte vil have sager til at gå om efter teleskandale: Rocker kan få millionerstatning

29 personer nu løsladt fra danske fængsler efter teleskandale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere