Datacentrene i Kina udledte i 2018 lige så meget CO2, som 21 millioner biler gør på et helt år.
Det skriver Jyllands-Posten med henvisning til en rapport fra miljøorganisationen Greenpeace
Af rapporten fremgår det således, at 74 procent af de kinesiske datacentres strøm kommer fra kulkraftværker, hvilket betyder, at de i 2018 udledte 99 millioner ton CO2.
Det forventes, at kinesernes tørst efter cloud-ydelser vil stige i de kommende år, og derfor vurderes det, at de kinesiske datacentre i 2023 vil udlede hele 163 millioner tons CO2.
”Den teknologiske udvikling medfører, at vi alle genererer og forbruger mere data. Vi får flere og flere sensorer i vores elektroniske udstyr, og rundt omkring i verden får flere råd til at købe dette udstyr. Derfor opstår behovet for at lagre mere data, og derfor er vi nødt til at bygge flere datacentre,” siger Peder Bank, administrerende direktørdatacenterselskabet Interxion.
Her er den største synder
Ifølge Greenpeace-rapporten er den kinesiske tech-gigant Tencent, der blandt andet står bag appen WeChat og spillet League of Legends, den største CO2-synder.
Det står i kontrast til en række af de amerikanske tech-giganter, der i disse år arbejder målrettet på at blive CO2-neutrale.
Apple hævder eksempelvis, at selskabets datacentre kører på 100 procent grøn energi, mens Google i sidste uge offentligegjorde, at selskabet vil opføre fem store solcelleparker i Danmark, der blandt andet skal kompensere for klimabelastningen fra selskabets kommende datacenter i Fredericia, som efter planen bliver sat i drift ved udgangen af 2020.
“Det [produktionen i solcelle-anlæggene, red] svarer til cirka 32.000 hjem med solceller på taget og mere end matcher forbruget af energi i Googles kommende datacenter ved Fredericia, når det åbner,” oplyste Google i en pressemeddelelse.
Læs også: Google bygger fem store solcelleparker i Danmark: Se hvor de skal ligge