Artikel top billede

Her er smartphonen som du nemt selv kan fikse – der følger endda en skruetrækker med

Hollandske Fairphone slipper en ny mobil løs. Modsat det markedet ellers byder på, kan selskabets Fairphone 3 let repareres af brugeren selv.

I en tid hvor smartphonen så småt er blevet et forbrugsgode, som jævnligt skiftes ud til fordel for en nyere model, går hollandske Fairphone nye veje.

Telefon-producenten har siden 2013 slået sig op på at fremstille smartphones efter bæredygtige principper med en Fairtrade-certificeret forsyningskæde og en modulær konstruktion, der gør det let at reparere enhederne.

Og nu er en ny, særlig reparationsvenlig model på vej.

I oktober vil Fairphone 3 få salgsdebut – en mobiltelefon som ifølge reparationsteknikkerne fra iFixit er sjældent forbrugervenlig.

selskabets blog får Fairphone iFixits ultimative udmærkelse med en ’repairability score’ på 10 ud af 10 points. Den eneste anden mobil der hidtil har fået den ære, er Fairphones forgænger fra 2015, Fairphone.

I samme disciplin opnår Samsungs nyeste topmobil, Galaxy Note 10+, blot tre ud af 10 mulige points, mens Apples iPhone Xs-modeller scorer seks ud af 10.

Fairphone inkluderer endda en skruetrækker i salgsæsken, så brugerne selv kan udskifte eventuelt defekte komponenter. iFixit noterer dog her, at selvom modulerne er nemme at udskifte, kræver det teknisk snilde at åbne de enkelte moduler.

Middelmådig indvendigt

Som mobiltelefon vil Fairphone næppe kunne bide skeer med de nyeste topmodeller fra Apple eller Samsung.

Prisskiltet på 450 euro, omkring 3.200 kroner, indikerer da også at det er en mellemklasse-sag, der bydes på.

Inde i den modulære mobil, i processor-modulet, finder man en Qualcomm Snapdragon 632 octa-core processor parret op med 4gb RAM og 64 gb lagerplads.

Batteriet er til gengæld udskifteligt og byder på godt 3.000 mAh en fjerdedel mere end i forgængeren fra 2015. Opladningen foregår nu igennem USB-C standarden.

Selve skærmen strækker sig over 5,65 tommer og leverer Android 9.0 styresystemet i 18:9 format, mens der på bagsiden diskes op med et enkelt 12 megapixels kamera.

Siden Fairphones debut, har selskabet solgt over 100.000 smartphones på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere