Netvertiser lukket igen ? klandrer TDC

Annonce-netværket Netvertiser er lukket ned igen - kun et halvt år efter en konkurs og rekonstruktion. Denne gang anføres kontraktslige problemer med TDC Online som problemet, mens det ved konkursen i marts var Yahoo, som fik skylden for, at selskabet ikke kunne klare sine forpligtelser over for kunderne.

Online-reklamenetværket Netvertiser har drejet nøglen om for anden gang på et halvt år og har sendt alle sine otte medarbejdere hjem.

Det fremgår af en skrivelse til en række af Netvertisers kunder blandt mediabureauer, som placerer annoncer for forskellige selskaber.

Her angiver Netvertiser, som indgav en teknisk konkurs og genopstod under samme navn i marts i år, kontraktslige problemer med samarbejdspartneren TDC Online som årsag til, at man igen har måttet dreje nøglen om.

Uafklaret situation
- Den primære årsag til, at vi ikke længere er i stand til at dække vores kreditorer ind, er en uafklaret juridisk situation omkring vores samarbejde med TDC. Den uafklarede situation har igennem de sidste fire måneder forhindret os i, at etablere andre former for omsætningsgivende samarbejder samt skabt en nærmest kaotisk situation omkring ikke afviklede kampagner, skriver Netvertiser blandt andet i brevet til bureauerne.

Samtidig beklages det, at man ikke vil være i stand til at tilbagebetale for de reklamekampagner, som er blevet bestilt og betalt.

Netvertiser havde aftaler om at placere annoncer på en række TDC-websteder, men kontrakten er blevet opsagt med effekt 1. juli i forbindelse med den første konkurs.

Derfor stiller TDC Online-direktør Per Rasmussen ifølge en artikel i bladet Markedsføring sig uforstående over for, at der skulle foreligge en uafklaret situation omkring den opsagte kontrakt.

- Da Netvertiser åbnede det nye selskab i marts, opsagde vi kontrakten, men da vi samtidig ville give selskabet en mulighed for at levere det, det havde lovet i det oprindelige selskab, gav vi det fire måneder mere, siger Per Rasmussen til Markedsføring.

Netvertiser begrundede i marts konkursen med, at det blev umuligt for selskabet at opfylde sine kontraker med en række kunder, da internetportalen Yahoo, som selskabet havde aftaler med, brat trak sig ud af det danske marked først på året.

Det vides dog ikke, om der foreligger en konkret konkursbegæring denne gang. Hverken Erhvervs- og Selskabsstyrelsen eller Statstidende har noteret en konkurs eller betalingsstandsning.

Dog nævnes det, at direktør i Netvertiser Claus Engel i april stiftede selskabet Media & Strategi Aps. Dette selskab har ifølge bladet Markedsføring nu videreført en række aftaler om at formidle annoncering på portalen Krak.

I forbindelse med den første konkurs blev en række af de kontrakter, som ikke kunne opfyldes, placeret i et konkursbo under navnet Afviklingsselskabet af 13.2.2004. Det fik blandt andet selskabet Webbyen til at kritisere Netvertiser for at have kostet selskabet 180.000 kroner i tabte indtægter.

Det er ikke lykkedes at træffe direktør i Netvertiser, Claus Engel, for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere