Artikel top billede

Google ændrer mange-årig navne-politik for Android: Her er navnene på kommende Android-versioner

Google skrotter sin mangeårige navnepolitik for Android. Fremover vil de Android-versionerne blive navngivet efter helt nye principper. Se her, hvad de kommer til at hedde.

Google ændrer sin ellers mangeårige navnepolitik for Android, som i mange år er blevet navngivet efter forskellige former for slik og desserter.

Tidligere versioner af Android har således navne som Jelly Bean, Oreo, Cupcake, KitKat, Lollipop og Marshmellow.

Men det slutter nu med den kommende version, der indvarsler den fremtidige navnepolitik for Android. Den kommer kort og godt til at hedde Android 10 og vil blive fulgt af Android 11, 12 og så videre.

Mangeårig tradition

Kage/slik-navnene har været tildelt i alfabetisk rækkefølge siden 2009.

Den første hed godtnok blot Android 1.0.

Siden fulgte i nævnte rækkefølge Android 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo, 2.3 Gingerbread, 3.0 Honeycomb, 4.0 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat, 5.0 Lollipop, 6.0 Marshmallow, 7.0 Nougat, 8.0 Oreo og 9.0 Pie.

Dermed er vi altså nået til version 10 i rækkefølgen.

I en blogpost - som du finder her - skriver Google som begrundelse for den nye navnepoliti, at langt fra alle Android-brugere i verden forstår dessert- og sliknavnene.

Og det er vigtigt, lyder det fra Google.

“Som et globalt styresystem er det vigtigt, at navnene er klare og til at forholde sig til for alle i verden,” lyder det fra selskabet.

Og er Google løbet ind i problemer - ikke mindst i asiatiske lande.

“For eksempel er L og R ikke til at kende fra hinanden på visse sprog. Så når nogle personer har hørt os sige Android Lollipop, har det ikke været helt klart for dem, at det drejer sig om versionen efter KitKat,” lyder det Google.

“Det er endda endnu sværere for nye Android-brugere, der ikke kender navngivnings-metoden,” skriver selskabet.

Ingen fællesnævner i verden

Desuden peger Google på, at eksempelvis ‘pie’ [tærte, red] ikke nødvendigvis er en dessert i alle lande i verden samt at marshmallow [skumfiduser] ikke er særligt populære forskellige steder i verden.

Der findes ikke rigtigt nogen forklaring på, hvorfor Google kom i gang med at anvende dessert-navne. Måske var det blot konsekvensen af sjov og ballade i udviklingsafdelingen, som eskalerede og pludselig blev til en slags regel.

Det var da også først med lanceringen af Android 4.4 KitKat, at Google kom med en slags forklaring på navnepolitikken.

Her meddelte selskabet, at “disse enheder gør vores liv sødere, og derfor er hver Android-version navngivet efter en dessert.’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere