Godmorgen, kære læser.
Her kommer onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.
Dagens første historie handler om en dansk-udviklet teknologi, der snart kan komme pendlere i New York til gavn.
Dansk teknologi skal bruges i New Yorks subway
En teknologi der er udviklet i Vester Hasing uden for Aalborg, skal nu bruges til at modvirke overfyldte platforme på New Yorks undergrundsstationer.
Det er selskabet Veovos teknologi Bliptrack, der altså er udviklet i Vester Hassig, som nu skal udrulles på L-linjen i New Yorks subway. Det sker som led i et-årigt pilotprojekt, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
Veovo oplyser ligeledes i pressemeddelelsen, at Bliptrack-teknologien via brug af sensorer og algoritmer kan give et pålideligt overblik over passagervolume, parssagernes bevægelsesmønstre og forudsige de gennemsnitlige ventetider.
Den danske afdeling af Veovo har tidligere været kendt som Blip Systems, men efter, at den nordjyske virksomhed i 2017 blev opkøbt af den new zealandske koncern Gentrack er den blevet en del af Veovo-brandet.
Teenagere scorer millioner til Fortnite-VM
Verdensmesterskaberne i Fortnite er netop løbet af stablen, og her blev der ifølge The Verge uddelt cirka 200 millioner kroner til fordeling mellem konkurrencens unge deltagere, der i flere tilfælde blot var 13 år gamle.
To af deltagerne var ifølge TV2 Nyhederne den 17-årige dansker Thomas Høxbro Davidsen og hans makker Jonas Colkær Thomsen, der fik en 21. plads. Det betyder, at de to danskere skal dele en præmiesum på 671.000 kroner mellem sig.
Ifølge The Verge var konkurrencens helt store stjerne den 16-årige amerikaner Kyle “Bugha” Giersdorf, som indkasserede hele 20 millioner kroner.
Stort hack får amerikansk bankaktie til at falde
Den amerikanske bank Capital Ones aktier er tirsdag faldet med mere end 7 procent, det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Aktiefaldet sker efter, at det er kommet frem, at banken har været udsat for et større hackerangreb, hvor en hacker har skaffet sig adgang til persondata på mere end 100 millioner af bankens kunder.
Som Computerworld skrev tirsdag, så kan angrebet ende med at koste banken op mod en milliard kroner.
Politiet har han anholdt en 33-årig amerikaner ved navn Paige Thompson, der er mistænkt for at stå bag hackerangrebet. Hun har tidligere arbejdet som systemudvikler hos Amazon.
Elbiler kan koste europæiske job i massevis
Mange tusinde job kan gå tabt, når den tyske bilindustris skal omstilles fra produktion af biler med forbrændringsmotorer til elmotorer, skriver erhvervsmediet Finans.
Alene i den tyske delstat Bayern kan omstillingen til elbiler ifølge mediet koste 55.000 tusindvis job hos bilindustriens underleverandører
“I de kommende fem til ti år vil bilindustrien i stigende tempo flytte tyngden af produktionen til elbiler, så de kan imødekomme kravene til bl.a. udledningen af drivhusgasser på store markeder som EU, Kina og USA,” siger Oliver Falck, direktør for Ifo Institutes Center for Industriel Organisation og Nye Teknologier, ifølge Finans.
Computerworld har tidligere i denne artikel beskrevet, hvilke konsekvenser en overgang til elbiler og selvkørende biler kan få for den europæiske bilindustri.
Salg af kamera-sensorer giver Sony overskud
Den japanske elektronikgigant Sony kom ud det seneste kvartal med et rekord overskud. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det sker på trods af en opbremsningen i selskabets salg af spil og konsoller. Til gengæld oplever Sony fremgang i salget af fotosensorer, der indgår i smartphone-kameraer fra producenter som eksempelvis Huawei.
Firmaet bag TikTok vil lave sin egen smartphone
Det kinesiske firma bag den populære app TikTok, Bytedance, arbejder på at udvikle sin egen smartphone.
Det skriver flere medier - her i blandt CNN.
TikTok er en app, som gør det muligt for brugerne at lave små virale videoer, og den har på kort opnået imponerende væksttal.
Appen er indtil videre blevet downloadet 1,27 milliarder gange. Samtidig spenderer appens brugere hver måned i omegnen af 20 millioner dollar (cirka 130 millioner kroner) på indkøb i appen.
Om dagen i dag:
På den 31. juli 1971 blev astronauten David Scott, der var en del af Apollo 15-missionen, den første person til at køre bil på månen.
Det skete da David Scott kørte en tur på månen i Nasas batteridrevne bil Lunar Roving Vehicle (LRV).
Bilen blev også brugt på Apollo 16 og 17, og derfor står tre af Nasas månebiler stadigvæk på månen i dag.