Google skal betale 74 millioner kroner (11 millioner dollar) som led i et forlig i en sag, hvor 227 ældre jobsøgere mener, at de har været udsat for aldersdiskrimination.
Det fremgår af en række offentligt tilgængelige retsdokumenter.
Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg betyder udfaldet af sagen, at hver deltager i søgsmålet gennemsnit vil få udbetalt, hvad der svarer til lidt mere 230.000 kroner (35.000 dollar).
Selvom Google har indgået et forlig, så afviser den amerikanske gigant dog ifølge Bloomberg fortsat, at den har handlet forkert.
I stedet mener selskabet, at jobsøgerne ikke har formået at demonstrere, at de har de rette kvalifikationerne.
Forsøgte at gå job i syv år
Cheryl Fillekes, der står i spidsen for søgsmålet, har gennem en syv årig periode været til fire jobsamtaler hos Google uden at få et job, selvom hun tilsyneladende har kvalifikationerne.
Det mener hun skyldes, at hun er i starten af 50’erne.
“Aldersdiskrimination er et problem, som det er nødvendigt at adressere i tech-branchen. Vi er meget tilfredse med, at vi har været i stand til at skaffe et fair forlig på vegne af vores klienter i sagen,” siger hendes advokat til Bloomberg.
Beskyldninger svirre i branchen
De amerikanske tech-virksomheder har længe været hjemsøgt af beskyldninger om aldersdiskrimination, skriver The Guardian.
Således er gennemsnitsalderen hos Google og Facebook blot 29 år, mens den hos Amazon er 30. Den gennemsnitlige gennemsnitsalder for en amerikanske programmør er ifølge tech-mediet Ars Technica til gengæld 40.
Men også herhjemme har danske KMD været ramt af lignende beskyldninger.
Således kunne Computerworld tidligere på året afsløre, at KMD’s ansættelsesregler for 2018 indeholder et krav om, at alle nyansatte fuldtidsmedarbejdere hos KMD Danmark som hovedregel skal være under 36 år.
Det kan du læse mere om her:
Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år