Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmark får bronze i innovation / Internettet skyld i eksplosion i sager om sexafpresning / Dansk virksomhed bag HR-platform henter 75 millioner i venturekapital / Ny film indtager pladsen som verdens mest indbringende

Danmark får bronze i innovation. Internettet skyld i eksplosion i sager om sexafpresning. Dansk virksomhed bag HR-platform henter 75 millioner i venturekapital. Københavnsk skole vinder verdensomspændende IoT-konkurrence. Ny film indtager pladsen som verdens mest indbringende.

Godmorgen

Her kommer ugens første hurtige nyhedsoverblik fra Computerworld.

Vi begynder med en bronzemedalje til Danmark i kategorien innovation.

Danmark får bronze i innovation

Der er rig mulighed for at brage igennem med ny teknologi og digitalisering i Danmark.

For innovationen har tilsyneladende særdeles attraktive vilkår herhjemme.

Danmark indtager således en tredjeplads i EU, når det kommer til at sikre gode rammer for innovation.

Det viser den nye udgave af European Innovation Scoreboard, som er Europa-Kommissionens årlige opgørelse, der sammenligner og vurderer forsknings- og innovationsindsatsen i EU-landene.

Det er især på grund af et attraktivt forskningssystem, innovationsvenligt klima og HR, at Danmark klarer sig godt.

Sverige indtager listens førsteplads, mens Finland kommer ind på en andenplads.

Europa-Kommissionen vurderer i undersøgelsen, at EU for første gang har en højere innovation end USA. Samtidig bemærker kommissionen, at Kina er ved at hale ind på EU med en innovationsvækst på tre gange så meget som i EU.

Internettet skyld i eksplosion i sager om sexafpresning

Der er sket en eksplosion i antallet af danskere, der bliver afpresset med påstået seksuelt materiale.

Det skriver Berlingske.

I 2017 modtog otte af landets 12 politikredse 151 anmeldelser om sexafpresning. Det tal var i 2018 steget til hele 753.

Tallet er tilmed sandsynligvis langt højere, da mange vælger ikke at anmelde det, vurderer politikommissær Flemming Kjærside, der er leder af afsnittet for cyberrelaterede seksualforbrydelser i Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3).

Ifølge Rigspolitiet er der to typer af afpresningssager, som begge er i stigning. En type, hvor udenlandske kriminelle sender bunkevis af mails til tilfældige danskere, uden at der reelt er noget afpresningsmateriale. Og så en type, hvor de kriminelle faktisk er i besiddelse af materiale som nøgenbilleder eller -videoer.

En del af årsagen til den store stigning i sagerne er udviklingen på internettet, mener Flemming Kjærside.

"Internettet er et kanon værktøj til kriminalitet. Det er jo big business. Der findes begrebet 'crime as a service', som betyder, at du kan bestille alt fra cyberangreb til trusler og stalking på nettet. Der sidder en masse entreprenante kriminelle, som har nogle fantastiske evner, som de desværre bruger på kriminelle gerninger," lyder det fra Flemming Kjærside til Berlingske.

Dansk virksomhed bag HR-platform henter 75 millioner i venturekapital

Den danske virksomhed Eloomi, der står bag en digital HR-platform, har netop sikret sig en investering på 75 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

Det er den britisk- og Silicon Valley-baserede venturefond Kennet Partners samt Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Ventures, der har købt sig ind i den danske virksomhed.

Eloomis HR-platform er målrettet virksomheder med mellem 250 og 5.000 medarbejdere.

De 75 millioner kroner skal nu navnlig sættes i spil i forhold til et væksteventyr i USA, hvor Eloomi endnu ikke er gået ind.

"Vi vil meget gerne ind i USA. Vi har allerede testet det amerikanske marked, og vi ser en stor interesse," lyder det fra stifter og direktør Claus Johansen til Børsen.

Eloomi har over en halv million brugere heraf omkring 90 procent udenlandske og en omsætning på 30 millioner kroner.

Københavnsk skole vinder verdensomspændende IoT-konkurrence

Den dansk-franske Skole og Børnehave i Københavns Nordvestkvarter kan fejre førstepladsen i en verdensomspændende konkurrence for professionelle ingeniører.

Skolen har netop trukket sig sejrrigt ud af konkurrencen 'The Ultimate Arduino Challenge', hvor deltagerne var blevet bedt om at udviklet et koncept fra idé til fungerende IoT-prototype (internet of things).

Skolens vinderprototype, 'Dark Side Rober v.01', er et robotkoncept, der skal engagere børn i videnskab, teknologi, ingeniørarbejde og matematik. Konceptet går blandt andet på, at børn kan styre en robot og løse missioner på den anden side af kloden.

Det er samtidig meningen, at børnene undervejs opbygger en forståelse af, hvad det kræver at få en maskine til at gøre ting af sig selv, lærer om programmering, computational thinking, design thinking og matematik.

Konkurrencen er organiseret af de tre open source-elektronikvirksomheder Arduino, Mouser og Microchip.

Skolen har nu vundet en rejse til at besøge Arduinos udviklingscenter og fabrik i Torino.

Ny film indtager pladsen som verdens mest indbringende

Hidtil har biografsuccesen 'Avatar' fra 2009 instrueret af James Cameron været den bedst sælgende film med en indtægt på svimlende 2,789 milliarder dollars på verdensplan.

Men den titel skal nu overdrages til en anden Hollywood-produktion.

Marvels superheltefilm 'Avengers: Endgame' har overhalet 'Avatar' og er nu den bedst sælgende film nogensinde, oplyser Disney.

Det skriver Bloomberg.

Filmen med blandt andre Iron Man, Hulk og Thor har ifølge Disneys seneste opgjorte tal solgt billetter svarende til 2,790 milliarder dollars.

Avengers: Endgame er produceret af Marvel Studios og distribueret af Walt Disney Studios Motion Pictures.

I alt har Marvel stået bag 23 film siden Iron Man kom på gaden i 2008.

Det er gået så godt, at Marvel i dag er det mest indbringende film-franchise nogensinde.

Med Disneys gigantkøb af 21st Century Fox for 71 milliarder dollars tidligere på året, er det også Disney, der vil kunne forsøge at slå rekorden endnu en gang med de næste film i Avartar-serien, som James Cameron planlægger at kaste sig over til 2021.

Tager man forbehold for inflation, er den mest indbringende film nogensinde dog stadig 'Gone With The Wind' fra 1939, der er baseret på Margaret Mitchells roman fra 1936 af samme navn.

Filmen har siden sin udgivelse indtjent over 400 millioner dollars, hvilket i 2010 svarede til cirka 2,99 milliarder dollars.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering