Kapitalfonden Via Equity III har købt 40 procent af Cego, der står bag de to spilvirksomheder Spilnu.dk og Komogvind.dk.
Det betyder samtidig, at pensionsselskaberne ATP og PFA, der hver har investeret 500 millioner kroner i Via Equity III, nu kan kalde sig medejere af to onlinekasinoer.
Det skriver Børsen.
Tidligere har flere kapitalfonde ifølge Børsen ellers afvist at investere i Cego på grund af etiske overvejelser, om at virksomheden tjener penge på kundernes tab og spilafhængighed.
Hverken ATP eller PFA ønsker at stille op til interview med Børsen.
De henviser i stedet til Via Equity, som slår fast, at kapitalfonden altid scanner investeringer for miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.
Partner hos Via Equity John Helmsøe-Zinck slår overfor Børsen fast, at der ikke er noget problematisk i investeringen.
"Selvfølgelig har vi forholdt os til, at brugerne spiller om penge, men vi kan se, at langt hovedparten på Spilnu.dk’s brugere får underholdning for meget små beløb, og mit indtryk er, at mere end 90 pct. af brugerne spiller for under 200 kroner om måneden, så vi har kigget den del af forretningsmodellen igennem også," lyder hans kommentar.
Stifterne køber også
Det er Danske Spil, der har solgt sin ejerandel af Cego til henholdsvis Via Equity og de tre stiftere af Spilnu.dk.
Danske Spil købte i 2014 60 procent af Spilnu.dk, som blev stiftet af Mads Peter Veiby og brødrene Jacob og Anders Christensen i slutningen af 2011.
Mads Peter Veiby står blandt andet bag mobilselskabet M1, som han stiftede i 2003, og som senere blev solgt til TDC for et trecifret millionbeløb.
Læs også: Mads Peter Veiby scorer kassen på Spilnu.dk: Ejere trækker hele million-overskuddet ud i udbytte
En af årsagerne til, at Danske Spil nu trækker sig ud af Spilnu.dk er ifølge Mads Peter Veiby, at de tre stiftere har ambitioner om at ekspandere selskabet til nye markeder som Sverige, Storbritannien og Holland, hvilket Danske Spil ikke kan være en del af, oplyser han via Linkedin.
I 2018 landende Spilnu.dk et resultat efter skat på 77,4 millioner kroner, mens selskabet de seneste fem år har haft et resultat på 320 millioner kroner efter skat.
Handlen ventes gennemført ved udgangen af juli 2019.
Prisen er ikke oplyst, men indtægten fra Danske Spils salg vil tilfalde statskassen.
Læs også: It-blærerøve luftede Ferrarier og Lamborghinier på danske plader