Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Tyske myndigheder stanger millionbøde ud til Facebook: Anklages for at underdrive antallet af klager

Facebook har underrapporteret antallet af klager over ulovligt indhold på selskabets platform, og derfor skal den amerikanske gigant nu betaler en millionbøde, lyder det fra det tyske justitsministerium.

De tyske myndigheder har udstedt en bøde til Facebook på to millioner euro, hvilket svarer til cirka 15 millioner danske kroner, fordi selskabet har underrapporteret klager over ulovligt indhold.

Dermed har Facebook ifølge nyhedsbureauet Reuters overtrådt den tyske lovgivning om transparens på internettet, der også er kendt under navnet NetzDG.

Skal oplyse antallet af klager

Den tyske lovgivning pålægger sociale medier at rapportere antallet af klager over ulovligt indhold, som de har modtaget fra brugerne

Men det tyske justitsministerium har ifølge Reuters udtalt, at Facebook har skabt et skævvredet billede af problemerne på selskabets platform ved kun at rapportere udvalgte type overtrædelser.

“Det står ret klart, at Facebooks community-regler ikke følger de standarder, der er foreskrevet i loven,” lyder det ifølge den tyske justitsminister Christine Lambrecht.

Hun påpeger blandt andet, at det for Facebook-brugerne er svært at finde frem til muligheden for at indberette en klage under den tyske lovgivning om internet-transparens.

Til gengæld er det betydeligt lettere for brugerne at indberette indhold, der overtræder Facebooks egne community-regler.

Facebook fastholder ifølge Reuters, at selskabet har overholdt lovgivningen, men ifølge selskabet er visse dele af den tyske lovgivningen uklare.

Det er langt fra første gang, at de tyske myndigheder retter søgelyset mod Facebook.

Tidligere på året kom det eksempelvis frem, at den tyske konkurrencemyndighed Bundeskartellamt ønsker at sætte en stopper for Facebooks indsamling af visse brugerdata.

Læs også: Tyske myndigheder kan tvinge Facebook til store ændringer: Skal stoppe den omfattende dataindsamling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere