Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Ansatte i den danske spilbranche klager over arbejdsforhold: Det er det vilde vesten

Arbejdsmiljøet i den danske spilbranche er som det vilde vesten, lyder anklagen fra flere tidligere ansatte ifølge DR.

Den danske spilbranche er som det vilde vesten. Sådan lyder anklagen fra ansatte i den danske spilbranche ifølge DR.dk

Interviewet kommer efter, at DR på baggrund af artikler i en række store internationale spilmedier har kunne fortælle om ekstreme arbejdsvilkår hos flere af de store spilstudier.

I en artikel hos spilmediet Polygon bliver det eksempelvis fortalt, at arbejdsmiljøet hos Epic Games, der har udviklet gigant-succesen Fortnite, har været præget af frygt og ekstreme arbejdsuger med en arbejdstid på op til 100 timer.

Læs også: Afsløring: Hemmelig KMD-plan bryder loven - alle nyansatte i Danmark skal være under 36 år

Mangel på overenskomst

I interviewet med DR slår den danske spiludvikler Pernille Hansen fast, at der findes lignende vilkår i den danske spilbranche, der er blandt andet er præget af kortvarige projektansættelser og et arbejdsmiljø, hvor folk bliver ramt af stress og angst.

Det mener hun blandt andet skyldes, at fagforeningen FAF (Film- og tv-arbejderforeningen) ikke har en overenskomst.

“Der har aldrig været en animations-overenskomst i Danmark, men FAF har rekrutteret elever fra The Animation Workshop med en tilgang, som om den er lige om hjørnet,” siger Pernille Hansen, der blandt andet på grund af arbejdsforholdene i Danmark har valgt at flytte til England, til DR.

Rene Høyer Jørgensen, der er sekretariatschef hos FAF, slår dog fast, at forbundet arbejder for at sikre ordnede forhold i branchen.

“Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, når man arbejder i en branche, hvor der ikke er ordnede og trygge forhold. Men vi kæmper på alle måder for at sikre vores freelance-animatorer,” siger han til DR.

Læs også: Hårde tæsk til DXC i jobglæde-undersøgelse: ”Den værste arbejdsgiver, jeg har haft i mine 35 år i it-branchen”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere