Rise and shine.
Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Vi starter med seneste nyt om TDC's store fibersatning.
TDC indgår nyt fiber-samarbejde
TDC’s helt nye netværksselskab TDC NetCo har indgået et samarbejde med entreprenørfirmaet Nordkysten. Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.
De to selskaber går sammen i et joint venture, der får navnet Fiberkysten.
Som navnet antyde skal det nye selskab stå for fiberudrulning i hele Danmark.
”Vi er godt i gang med at få vores fiberudrulning op i fart, og der kommer kun mere fart på over de næste år. For at det kan lade sig gøre, er det helt afgørende, at vi har den nødvendige kapacitet og de rigtige samarbejdspartnere til at få lagt kablerne i jorden og lavet installationerne hos kunderne. Og der er etableringen af Fiberkysten et meget vigtigt skridt på vejen,” siger Henrik Leu Christiansen, leder af fiberudrulning hos TDC NetCo, ifølge en pressemeddelelse.
TDC kommer til at eje 60 procent af det nye selskab.
Boom i e-handel skaber nye milliardinvesteringer
Den hastigt voksende e-handel betyder, at logistikfirmaet DHL Express gennem de seneste år har oplevet en årlig vækst på mellem 15 og 25 procent i Danmark.
Derfor vil selskabet nu investere en milliard kroner i en ny hub i Københavns Lufthavn samt 100 millioner kroner i en ny terminal i Fredericia, skriver Børsen.
“Den globale nethandel vokser kon-stant, og kundernes præferencer æn-drer sig hele tiden. Alle undersøgelser peger på, at vi bliver mindre tålmo-dige og vil have vores pakker hurtigst muligt,” siger Parvinder Tiwana, salgs- og marketingsdirektør hos DHL Express, til Børsen.
Storinvestor i Power i strid modvind: Kritiseres for at løvejagt
Det er kommet frem, at den norske rigmand Øyvind Tidemandsen, der er storinvestor i elektronikkæden Power, sidste sommer importerede et løvehoved og et løveskind fra et dyr, som han selv skød og dræbte under en jagt i Afrika.
Derfor bliver han nu mødt med hård kritik i Norge, skriver det norske medie e24.no.
Øyvind Tidemandsen anslår, at han har betalt i omegnen af 200.000 norske kroner for jagten, og i et interview med Dagens Næringsliv argumenterer han for, at pengene fra jagten kan blive brugt til at øge bestanden af løver.
Men det argument holder ikke, mener Ragnhild Sollund, der er professor Universitetet i Oslo og har forsket i handel med truede dyrearter.
“Det er en kendt retorik, som trofæjægere brugere. Men det er tilbagevist af videnskabelige rapporter. Jagt øger presset på udrydningstruede arter, og trofæjagt er med til legitimere jagten på dem,” siger hun.
Elon Musk hævder at han sletter sin Twitter-konto
Tesla-stifteren Elon Musk hævder, at han vil slette sin Twitter konto.
I et tweet mandag skriver Elon Musk, at han netop har slettet sin Twitter-konto. I skrivende stund er hans Twitter-konto dog stadigvæk aktiv.
Vælger Elon Musk definitivt at droppe Twitter kan det være godt nyt for Teslas aktionærer.
For det amerikanske børstilsyn, SEC, har flere gange været på nakken af Elon Musk, der ifølge tilsynet har brugt sin Twitter-konto til på ureglemnteret vis at påvirke aktiemarkedet.
I september endte en af sagerne med et forlig, hvor Tesla betalte en bøde på 40 millioner dollar.
Kina sidder tungt på verdens super-computere
Ud af verdens 500 kraftigste supercomputere er 219 nu placeret i Kina.
Det viser en opgørelsen over verdens 500 største supercomputere, Top500.org.
Kinas dominans viser sig også på producent-niveau, hvor kinesiske Lenovo er den producent, der har fleste computere på listen.
Intet mindre end 173 af computerne på listen er fra Lenovo, mens de kinesiske selskaber Inspur og Sugon indtager anden og tredjepladsen med henholdsvis 71 og 63 computere på listen.
Selvom Kina er førende i antal, så viser listen dog, at de kraftige super-computere kommer fra USA. I alt er 116 af listens computere fra USA, og de amerikanske computere er især repræsenteret i toppen af listen.
De to første pladser på listen indtages eksempelvis af to IBM-computere.
Restauranten-appen Eatie får tilført 1,8 millioner kroner
Den danske restaurant-app Eatie, der gik i luften for et år siden, har fået tilført 1,8 millioner kroner i en ny kapital-runde.
Den nye kapitalrunde har deltagelse fra den danske iværksætter Lasse Schou Holbøll, der er medstifter af musik- og filmmediet Soundvenue og tidligere har solgte sin andel af it-firmaet Mouseflow for et tre-cifret millionbeløb.
I marts investeret angel-investoren Rene Fonseca også i Eatie.
Om dagen i dag
For 26 år siden i dag blev Sally Kristen Ride den første amerikanske kvinde i rummet. Det skete, da hun den 18. juni 1983 var ombord på rumfærgen Challenger, da den fløj ud på de amerikanske rumfærgers syvende mission.
Sally Kristen Ride var dog blot den tredje kvinde i verden til at blive sendt afsted på en rummission.
Allerede i 1963 blev sovjetiske Valentina Tereshkova den første kvinde i rummet, og i 1982 sendte Sovjetunionen desuden sendt Svetlana Savitskaya ud i rummet som den anden kvinde i historien.