En af de største hovedpiner for it-chefer landet over er utvivlsomt at møde op på arbejde og sande at hele virksomheden er blevet lagt ned af et stort cyberangreb.
Og de har noget at have deres bekymring, hvis man læser rapporten fra Center for Cybersikkerhed fra marts i år, der konkluderede, at cyberkriminalitet aldrig har været større mod Danmark end netop nu.
Samtidig er der måske også en tendens hos virksomhederne til at tro, at cybertruslerne blot stiger og stiger.
Men sådan at generalisere truslen fra cyberspace er alt for nuanceret, mener TDC-selskabet NetDesign.
Det skriver Berlingske.
Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, mener NetDesign.
Administrerende direktør hos NetDesign, Marianne Horstmann, siger til Berlingske, at man skal forholde sig mere konkret til typerne af cyberangreb.
"Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for, selv om der altid er en risiko. Ellers kan det ende med, at de køber sig ind på nogle dyre løsninger, som de ender med ikke at benytte sig af," fortæller adm. direktør i Netdesign, Marianne Horstmann, til Berlingske.
Læs mere om Marianne Horstmann her: Ny chef til TDC’s NetDesign - kommer fra topstilling i Atea
Rapporten fra Center for Cybersikkerhed fastlagde tilbage i marts, at truslen mod Danmark fortsat er 'meget høj'.
Det er særligt de dele af staten, som beskæftiger sig med udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitik, som fremmede stater ifølge Center for Cybersikkerhed fortsat forsøger at spionere i mod.
Herudover rammer cyberspionagen også myndigheder og virksomheder inden for kritiske sektorer som energi, sundhed, transport, tele, finans og søfart, som Center for Cybersikkerhed har haft særligt fokus på i 2018.
Læs mere her: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu