Onsdagens aviser om it

Dansk laserlys får stort kapitaltilskud. Flere penge til Højteknologifonden. Iværksætterfonden på vej til København. Børnehaver presses til dyre kopimaskine-leasinger.

Dansk laserlys får stort kapitaltilskud

Virksomheden Alight Technologies har fået 15,9 millioner kroner i kapital fra Innfonf, Vækstfonden og DTU Innovation. Selskabet skal videreudvikle en ny form for laserlys, der både udsender mere lys og skyder længere i fiberen, end de produkter, man kan købe i dag. Direktør John Erland Østergaard mener, at det især vil være på prisen, at selskabet kan konkurrere mod udlandet. Alight i Farum har fire ansatte. (Børsen)

Flere penge til Højteknologifonden

Højteknologifonden, som blev præsenteret tirsdag, skal hurtigere i gang og have endnu flere penge. I stedet for to milliarder kroner skal startkapitalen være tre milliarder kroner. Samtidig vil statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) overveje at bruge direkte af midlerne frem for blot af afkastet, for at sikre, at der skabes masser af danske teknologiarbejdspladser. Han pegede også på en styrkelse af forskningen med 700 millioner kroner samt at antallet af ph.d-studerende skal øges med 300 allerede fra næste år. (Børsen)

Iværksætterfonden på vej til København

Den længe ventede iværksætterfond forventes at være klar i efteråret, og den vil få hjemsted i København. Startskuddet er blevet forhalet af politiske forviklinger og en mislykket direktør-ansættelse, men nu skal et konsortium bestående af DTU Innovation og Symbion Management forvalte de i alt cirka 500 millioner kroner i fonden. I provinsen frygter man, at den geografiske placering vil betyde, at københavnske virksomheder begunstiges mere end andre. (Erhvervsbladet)

Børnehaver presses til dyre kopimaskine-leasinger

Tre børnehaver i Holte er blevet overtalt til at underskrive leasingkontrakter på store eller uforholdsmæssigt dyre kopimaskiner fra selskabet Printgruppen. Søllerød Kommune har måttet betale 600.000 kroner til selskabet for at slippe ud af leasingaftaler, som i et tilfælde løb op i 1,3 millioner kroner for en syv års kontrakt ? mere end 10 gange maskinens værdi. En af institutionslederne forklarer, at hun fik at vide af direktøren i selskabet, at hun ingen rettigheder havde, nu da underskriften var på papir. Direktør Jens Højberg kan ikke genkende forløbet, og selskabets advokat har tidligere kaldt de klagende kunder "naive" og mener, at de blot ikke vil vedkende sig, hvad de har købt. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere