Polen har indgivet en klage over copyright-direktivet til Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen).
Det skriver Reuters.
Det østeuropæiske land mener, at direktivet vil resultere i censur.
"Dette system kan resultere i en vedtagelse af reguleringer, der svarer til en forbyggende censur, hvilket ikke kun er forbudt i den polske forfatning, men også i EU-traktaterne," lyder det fra Polens udenrigsminister, Konrad Szymanski ifølge Reuters.
Forhadt direktiv skal implementeres inden for to år
Der har været stor kritik af copyright-direktivet, som har været undervejs i beslutningsprocessen i EU i mere end to år.
Kritikken har især haglet ned over de kontroversielle artikler 11 og 13.
Nogle har endda fremført et argument om, at direktivet "ødelægger internettet for altid."
Læs mere om kritikken her: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"
Fortalerne mener derimod, at direktivet er et vigtigt led i en modernisering af ophavsretten, så den tager højde for den digitale tidsalder - ligesom i den fysiske verden er man også i den digitale forpligtet til at følge ophavsretsloven.
Copyright-direktivet blev endeligt vedtaget i april, og medlemslandene har nu to år til at implementere direktivet.
Reglerne betyder, at platforme som Facebook, YouTube og Google selv får ansvaret for at sikre, at der ikke bliver delt materiale, som andre har rettighederne til.
Det mener Polen altså kan lede til, at der kan opstå en forbyggende censur.
Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen) sikrer, at EU-lovgivningen fortolkes og anvendes på samme måde i alle EU-lande, og at lande og EU-institutioner overholder reglerne.
Domstolen består af en dommer fra hvert EU-land (to fra 2019) samt 11 generaladvokater.