Godmorgen og velkommen til denne tirsdags udgave af Computerworlds morgen-briefing.
Vi skal en tur forbi en nordisk tech-fusion, Amazons ansigtsgenkendelsesteknologi og en ny bogudgivelse om et dansk it-selskab, hvor hver torsdag er en fredag.
Lad os springe ud i det - og rigtig god læselyst.
Efter revideret strategi: Conferize skifter ud i bestyrelsen
Det danske it-selskab Conferize har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling den 4 juni, der vil byde på udskiftninger i bestyrelsen og indlede ny kapitaljagt.
Det skriver det børsnoterede selskab i en fondsbørsmeddelelse.
Indkaldelsen kommer efter en revideret plan for selskabets fremtid, der er blevet drøftet med flere af selskabets større aktionærer. Konklusionen lyder, at der er brug for en mere fokuseret strategi fremover.
"Som tidligere meddelt, er der i forbindelse med den tilrettede strategi ønske om at ændre ledelsessammensætningen i bestyrelsen," fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.
Generalforsamlingen sker med henblik på at søge bemyndigelse til kapitalforhøjelse til en ny aktietegning og på at vælge tre personer ind i bestyrelsen.
Det drejer sig om Lars Kolind, der tidligere har været topchef i Oticon, Morten Mathiesen der er bestyrelsesformand i elektronikvirksomheden Blue City og Carsten Brogaard Jensen, som er bestyrelsesmedlem i det digitale bureau Valtech.
Stifteren af Conferize, Martin Ferro-Thomsen, udtræder af bestyrelsen. Det samme gør Christiane Vejlø, der blandt andet er formand i regeringens ekspertråd om dataetik.
Amazons investorer er skeptiske omkring teknologi til ansigtsgenkendelse
Den amerikanske tech-gigant har udviklet en software kaldet Amazon Rekognition til at genkende ansigter.
Teknologien åbner op for nye muligheder - og det skaber bekymring hos selskabets investorer, skriver New York Times.
På onsdag afholdes Amazons årlige generalforsamling, og her skal selskabets investorer stemme om to forslag ved brugen af den nye teknologi.
Det ene forslag går på, om salget af softwaren skal begrænses til offentlige myndigheder, medmindre det vurderes, at benyttelsen ikke går mod menneskerettighederne.
Det andet forslag omhandler, hvorvidt Amazon skal få lavet en uafhængig undersøgelse af, om softwaren kan true borgerrettigheder, retten til privatliv og menneskerettighederne.
Forslagene er fremlagt fra investorernes side, men selvom de skulle danne et flertal i begræningen af teknologien, så kan Amazon ikke tvingens til at ændre retning. Afstemningen er en temperaturmåling for investorernes synspunkter.
To nordiske tech-selskaber fusionerer
De to nordiske DevOps-virksomheder Eficode og Praqma har slået sig sammen.
Det sker efter Eficode, der har hovedsæde i Finland, har opkøbt Praqma, der er et skandinavisk DevOps-konsulenthus, skriver selskaberne i en pressemeddelelse.
Det samlede selskab befinder sig nu i alle de nordiske lande, da Praqma også har aktiviteter i Norge. Tilsammen udgør medarbejderstaben 300 ansatte.
"Vi har altid kaldt os selv nordiske, men reelt har der manglet et land. Nu kan Eficode virkelig sige, at vi er nordiske. Eficode har fået næsten 50 eksperter tilført, og denne overtagelse konsoliderer vores kontorer i Danmark og Sverige," skriver Heikki Hämäläinen, Head of DevOps i
Eficode, i meddelelsen.
Eficode modtog en investering på seks millioner euro fra Bocaps investeringsfond i foråret 2018 for at vækste deres internationalisering af DevOps i Europa.
Derefter stablerede Eficode to kontorer mere i Europa sidste år. Et i Amsterdam og et i München.
Bog på vej om fire-dages arbejdsuge hos prisvindende it-selskab
For over to år siden indførte det danske it-selskab IIH Nordic en fire-dages arbejdsuge for alle medarbejderne - til samme løn.
Det førte til et rekordlavt sygefravær hos medarbejderne, mindre stress og højere effektivitet.
Nu kommer der en bog om selskabets resultater med den kortere arbejdsuge.
Bogen hedder "Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige", og udkommer den 3. juni på forlaget Frydenlund, fremgår det af en pressemeddelelse.
It-selskabet har omkring 45 medarbejdere, og arbejdspladsen har vundet flere priser inden for it-kategorien i Great Place To Work-undersøgelsen.
Ejeren af virksomheden, Henrik Stenmann, besluttede sig i 2014 for at undersøge, om det kunne lade sig gøre at skabe en virksomhed, der både gav arbejdsglæde, plads til familien og rum for faglig og personlig udvikling, samtidig med at medarbejdere får op til 50 ekstra fridage om året, står der i meddelelsen.
Det førte til konceptet med den fire-dagens arbejdsuge, som nu er blevet dokumenteret i en bog skrevet af journalist Pernille Garde Abildgaard.