God morgen og velkommen til Computerworlds nyhedsbriefing. Dagens briefing-bestyrer er Niels de Boissezon.
EU-profiler vil have skat på Google og Facebook
Hvordan tech-giganter som Google og Facebook skal beskattes har der tidligere været uenighed om blandt EU’s lande.
Det synes at ændre sig blandt de nuværende bejlere til posten som EU’s kommissionsformand, hvor samtlige frontløbere i kapløbet om pladsen vil have påført en ny skat og flere reguleringer til og af de største tech-giganter.
Store amerikanske selskaber som tjener penge på at monetisere brugernes data skal både betale mere i skat og reguleres lyder det fra blandt andet den liberale frontløber fra Belgien Guy Verhofstadt, fra partiet Alde, det skriver Finans.
Tidligere havde EU-Kommissionen modsat sig sådan et beskatningsforslag, det blev dog blokereet af en
stribe lande herunder Danmark, hvor regeringen er imod.
Hemmelighed omkring it-drevet kontorgigants børsnotering
Den såkaldte ’co-working’ kæmpe, The We Company, som siden 2010 har skabt en milliardvirksomhed i deres fleksible deltidskontorer og flyverarbejdspladser døbt ’WeWork’
Selskabet har ifølge The New York Times begæret om at blive børsnoteret tilbage i december 2018
The We company mangler dog at overbevise fremtidige investorer om selskabets grundlæggende værdi. Seneste vurdering lyder på i 47 milliarder dollar, men seneste regnskaber bød på tab på 0,93 og 1,90 milliarder dollar i henholdsvis 2017 og 2018.
Selve omsætningen er sammenlignelig med resultater på 0,89 og 1,82 milliarder dollar i 2017 og 2018.
Selskabet kan dog mønstre en belægningsgrad på 90 procent i 2018 og en vækst i antal kunder på 116 procent igennem 2018.
Forskningsprojekter skal afgøre om Facebook kan påvirke valg
Den sociale mediegigant Facebook søsætter denne uge et større forskningsprogram som skal afdække mediets rolle og indflydelse på demokratiet.
Programmet hedder Social Science Research og tæller 30 akademiske institutioner.
Projektet vil give over 60 forskere adgang til særlige Facebooks data, som giver den nødvendige indsigt i aktiviteter på platformen forud for eksempelvis det tyske og chilenske valg i 2017.
”Til at sikre uafhængighed blandt forskerne, har Facebook ikke haft nogen rolle i udvælgelsen af hverken forskerne og deres forskningsområde”, forsikrer selskabet på deres hjemmeside.
Formand for it-brancheforening genvalgt
Partner hos it-virksomheden Oxygen i Odense, Claus Tjelum Winther, blev på it-branchen Fyns årsmøde genvalgt som formand, oplyser brancheforeningen i en pressemeddelelse.
Næstformand Kim Sneum Madsen, Umbracos Chief Friend Maker, fortsætter samtidig i sin post. To nye medlemmer er blevet valgt ind i bestyrelsen.
Foreningen tæller 62 procent af it-virksomhederne på Fyn som medlemmer.