Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

TDC’s 5G-leverandør er klar med sit første kommercielle supernet

Ericssons første kommercielle 5G-mobilnetværk i Europa går i luften over halvtreds schweiziske byer.

Europas første kommercielle 5G-netværk er gået i luften tidlig onsdag morgen 17. april.

Bag bedriften er det schweiziske teleselskab Swisscom og TDC’s 5G-underleverandør Ericsson.

Netværket er operationelt i 102 lokationer spredt over 54 schweiziske byer, inklusiv landets største byer som Basel, Bern, Chur, Davos, Genève, Lausanne og hovedstaden Zurich. Det oplyser Swisscom i en pressemeddelelse.

Læs også: Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet

Her oplyser teleselskabet samtidig, at mindst 90 procent af den schweiziske befolkning vil kunne tilgå det lynhurtige netværk inden udgangen af 2019.

Det første 5G-abonnement som Swisscom tilbyder forbrugerne, løber op i 200 schweizer franc per måned, svarende til godt 1.310 kroner månedligt.

Abonnementet inkluderer samtidig ubegrænset dataforbrug og lover netværkshastigheder på op til 1 GBit per sekund – det tidobbelte af, hvad det tilsvarende 4G-baserede abonnement lover.

Swisscom er i dag Schweiz’ førende teleoperatør med en markedsandel på omtrent 60 procent af landets mobilbrugere.

Swisscom indledte officielt sit 5G-partnerskab med Ericsson i november 2017.

TDC Groups eget valg af 5G-partner blev først offentligjort i marts 2019 efter en periode med kritik af TDC’s tidligere netværksleverandør, Huawei.

Se også: Ericsson skal overtage drift af TDC's netværk om allerede to uger: Huawei færdig som hovedleverandør et år før kontraktudløb

TDC er bagud

Herhjemme vil TDC’s 5G-netværk først få sin kommercielle debut en gang i 2020, efter at Ericsson fra september 2019 vil overtage hele driften af TDC’s mobilnetværk.

Fra TDC lyder meldingen, at 5G-udrulningen af supernettet først vil dække hele landet mod slutningen af 2020.

I forrige uge blev klodens første kommercielle 5G-netværk aktiveret af teleselskabet Verizon i USA, her leveres infrastrukturen til teleselskabets 5G-netværk også af Ericsson.

Se også: Ugen i tech: Nu går den første kommercielle 5G service i luften / Ikea og Sonos tørner samarbejder: Her er deres første møbelhøjttalere / Sonys første 16K skærm strækker sig over 20 meter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere