Virus i mobilspil sender dyre sms-beskeder

En falsk udgave af mobilspillet Mosquito kan inficere mobiltelefoner med en virus, der går i gang med at sende overtakserede sms'er til udlandet. Det er den tredje mobilvirus på kort tid og den første, der agerer som en trojansk hest ved at skaffe sig adgang via spillet.

En illegal udgave af mobilspillet Mosquito, der kan downloades fra nettet, kan inficere mobiltelefoner med en trojansk hest, der lukker en virus ind i telefon-operativsystemet Symbian. Det skriver Cnet.

Virussen forsøger at generere tekst-beskeder og sende dem til telefonnumre i Storbritannien, Tyskland, Schweiz og Holland uden brugerens viden.

- Den trojanske hest i Mosquito er en klar indikation af, at brugere er nødt til at være opmærksom på risikoen ved at downloade og installere uautoriseret software eller piratsoftware, lyder det i en meddelelse fra Symbian.

Det vides ikke, hvor udbredt problemet med Mosquito-spillet er.

Spil-virussen kommer kun kort tid efter, at en anden virus med indflydelse på Symbian-operativsystemet er blevet opdaget.

Ormen Cabir kan udnytte en svaghed i Symbian-systemet til via Bluetooth-teknologien at overføre sig selv til andre Bluetooth-telefoner i området som en pakket fil. Det er dog aldrig blevet bekræftet, at det rent faktisk har ført til en epidemi af nogen art.

For en måned siden blev der også opdaget en virus, der påvirker Microsofts mobilstyresystem.

Denne virus menes at være forfattet af den samme virusskribent, som først udnyttede Symbian-systemet, og menes først og fremmest at være fremstillet som bevis på, at det kan lade sig gøre at inficere systemet, skriver Cnet. Den menes heller ikke udbredt i større stil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere