Googles børsintroduktion går i gang

Fredag åbnes der for salget af aktier i en af verdens mest bemærkelsesværdige internet-succes'er, søgemaskinen Google. Image-mæssigt er der sket en vis afmatning, siden det før så højt besungne selskab først meldte ud om sine børsplaner for fire måneder siden, men alligevel forventes det, at selskabet mindst vil hente 20 milliarder kroner på salget.

Fredag i denne uge åbnes der for salget af aktier i en af de mest bemærkelsesværdige internet-succes?er, søgemaskinen Google. Image-mæssigt er der dog sket en vis afmatning, siden det højt besungne selskab først meldte ud om sine børsplaner for fire måneder siden, men alligevel forventes det, at selskabet mindst vil hente 20 milliarder kroner på salget.

Fredag kl. 15 dansk tid åbner aktiesalget af verdens mest anvendte søgemaskine Google efter mere end et års spekulation om en introduktion og fire måneder efter, at ledelsen bekræftede, at salget var på vej.

Men selv om Google fortsat forventer at skulle hente minimum 20 milliarder kroner på børsen, er der kommet skrammer i det før så roste firmas image, skriver Reuters.

En rundrejse foretaget af stifterne i USA gav kun nødtørftige oplysninger til potentielle institutionelle investorer, og en lang række justeringer på den kommende introduktion har skræmt nogle investorer væk og har givet en del dårlig medieomtale.

Det står i stærk kontrast til de rosende toner, som blev Google til del umiddelbart inden og i forbindelse med annonceringen af den kommende børsintroduktion og viser, hvor meget vinden kan vende på under fire måneder, mener en image-konsulent.

- Alt der kommer op, må ned igen. Nogen ville nødvendigvis begynde at slå på dem, vurderer Ann Stephenson fra selskabet Stephenson Group til Reuters.

Alligevel mener hun kun, at den pr-mæssige nedtur er ?et blip på radarskærmen? i forhold til den enorme succes, Google har oplevet.

En kollega fra branchen mener, at Google ikke skulle have ventet så længe fra de meldte ud om introduktionen, til den rent faktisk nu går i gang.

Google har flere gange i den seneste tid måtte ændre på børs-introduktionen, og har seneste uddelt en stor portion aktier til Yahoo som bøde for, at Google tilsyneladende har krænket en annonce-teknologi. Tidligere havde Google hævdet, at anklagerne intet havde på sig.

Samtidig pointerer flere dog, at det har været umådelig svært for Google-ledelsen at svare på kritik i den fire-måneders periode, hvor man har kendt til den kommende introduktion, fordi børsreglerne forbyder det, skriver Reuters.

Spørgsmålet er dog, om Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page har overholdt dem. De amerikanske børsmyndigheder er ved at undersøge, om de to løftede figenbladet for højt, da de blev interviewet til det kommende september-nummer af Playboy, skriver nyhedstjenesten videre.

Børsintroduktionen foregår som en form for auktion, hvor registrerede bydere melder ud om en ønsket pris for et antal aktier. Den metode er blevet valgt af stifterne, fordi de mener, at det vil give almindelige små investorer en bedre chance for at være med.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere