Artikel top billede

Danske købmænd er vilde med Facebook: Sælger varepartier direkte til kunderne

Lokale købmænd har stor succes med at sælge større varepartier via Facebook, og tendensenbreder sig over hele landet. Det kan være med til at sikre overlevelse, lyder det fra købmandsorganisation.

Tilbudshungrende danskere har fået øjnene op for, at der også i forhold til dagligvare er begyndt at dukke solide tilbud op via Facebook.

Typisk er det større varepartier, som købmændene afsætter til deres stigende antal følgere på Facebook, som med et 'ja tak' i kommentarfeltet bekendtgører, at de gerne vil købe varen og selv kan hente den.

"Det breder sig med lynets hast i øjeblikket. Man bruger de sociale medier til at understrege butikkens betydning i lokalsamfundet. Det starterede for få år siden, og det ser kun ud til at fortsætte," lyder det fra John Wagner fra De Samvirkende Købmænd til Finans, der samtidig peger på, at det kan være med til at sikre overlevelsen for mange forretninger.

Han fortæller, at det vidner om en bevidst strategi, når en Midtjysk Spar-købmand kan få 25.000 følgere på mediet.

Læs også: Den danske e-handel bulder fortsat frem, men flere mørke skyer trækker sig sammen i horisonten

Opslagstavlen og mødestedet hos de lokale købmænd bliver i stigende grad overtaget af de sociale medier, forklarer John Wagner overfor Finans.

Han gør dog samtidig opmærksom på, at butikkerne skal være bevidst om, hvordan og til hvad de bruger sociale medier. Derudover skal købmændende også være helt skarpe på regler og vilkår i forhold til markedsføring og forbrugernes rettigheder, når de sælger via den alternative kanal.

Også flere af de store supermarkeder tilbyder såkaldte 'ja tak'-tilbud via Facebook, fortæller John Wagner til Finans.

Læs også: Ny EU-lov vil gøre det mere gennemsigtigt og fair at sælge produkter via platforme som Amazon: Det kommer aftalen til at betyde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere