Artikel top billede

Mere end en million Asus-computere inficeret med malware via opdateringssystem

Hackere lykkedes sidste år med at overtage Asus' opdateringssystem og installere en bagdør i nye softwareopdateringer. Nu estimere Kaspersky Lab, at tusindevis af brugere kan være blevet ramt.

Tusindevis af Asus-computere fik sidste år skudt en dosis malware ind i systemerne.

Det vurderer Kaspersky Lab, efter at det russiske sikkerhedsfirma oplyser, at it-kriminelle har haft held til at sprede ondsindet kode ud via Asus' eget værktøj til automatisk opdatering af firmware - Asus Live Update Utility.

Det skriver Motherboard.

Kaspersky Lab oplyser, at angrebet fandt sted mellem juni og november 2018.

Her formåede hackerne at installere en bagdør i softwareopdateringerne, således at de efterfølgende kunne få adgang til de ramte maskiner.

"Vi kan ikke udregne det totale antal ramte brugere baseret på vores data; men vi estimerer, at problemets størrelse er langt større og muligvis har påvirket over en million brugere globalt," skriver Kaspersky på en blog.

Læs også: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu

Sikkerhedsfirmaet Symantic bekræfter ligeledes angrebet mod Asus-computerne.

Ifølge Kaspersky blev Asus informeret om angrebet i januar.

Asus har endnu ikke kommenteret sagen, men er ifølge Reuters på vej med en udtalelse.

Læs også: Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere