Artikel top billede

Danske virksomheder er blandt de mest udsatte for CEO-fraud

Danmark indtager en kedelig top-10 placering, når det kommer til forsøg på email-baseret svindel i form af CEO-fraud. Det viser en ny rapport.

Danmark er et af de lande i verden, der er mest udsat for CEO-fraud,
når hackere eksempelvis sender falsk mails fra direktører til ansatte og får dem til at overføre store beløb til udenlandske konti.

Det viser den årlige ‘Security Roundup’-rapport fra it-sikkerhedsselskabet Trend Micro.

Det skriver Version2.

CEO-fraud forekommer næsten altid i form af falske email-henvendelser fra direktør til ansat, og hvis hackeren bare kender direktørens navn, er det relativt let at skabe en falsk email-adresse, der tilsyneladende tilhører chefen.

Læs også: Tre konkrete råd: Sådan undgår du nemt at blive fuppet med 'CEO-fraud'

Hackerne udnytter de ansattes ønske om at gøre det godt på arbejdet, når den falske direktør for eksempel anmoder om en hasteoverførsel, samt at det er svært at købe et it-sikkerhedsprodukt, der beskytter mod velvilje.

Ifølge rapporten står Danmark for 0,8 procent af alle registrerede forsøg på CEO-fraud i 2018 svarende til en 9. plads.

De mest udsatte lande er ifølge rapporten Australien med 33,9 procent, USA med 29,6 procent og England med 15,1 procent.

I gennemsnit koster det lige under en million kroner per angreb for de ramte virksomheder, lyder det i rapporten.

Læs også: Hold hovedet koldt, selv om det er varmt: Sådan undgår du direktørsvindel i sommerferien




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere