Den kinesiske telegigant Huawei befinder i sig i et voldsomt uvejr efter stadigt flere, særligt amerikanske, anklager, er blevet rejst mod producenten.
Situationen eskalerede i december 2018, hvor Meng Wanzhou, selskabets finansdirektør og datter af administrerende direktør Ren Wangzhou, blev anholdt som følge af en amerikansk arrestordre.
Huaweis tætte forhold til den kinesiske regering og frygt for spionage og overvågning fra denne udgør kernen i tvisten mellem vestlige myndigheder og Huawei, hvor særligt USA har frarådet at benytte selskabets udstyr.
Den kinesiske telegigant har afvist alle anklager.
Den tyske regering indikerer dog, at man ikke ønsker at holde telegiganten for døren, ved de kommende udbud af 5G-licenser i EU’s største telemarked.
Amerikanske Wall Street Journal skriver, at Huawei indledningsvis får lov til at byde ind med 5G-netværkløsninger i landet.
Tidligere på ugen oplyste en regeringskilde til Reuters, at man ikke vil forhaste nogen beslutning, når det gælder næste generation af mobil infrastruktur.
Første 5G-auktioner lige om hjørnet
Første runde af de tyske frekvensauktioner skal indledes i anden halvdel af marts 2019.
Den tyske regering agter dog at indføre skærpede kontrolkrav for de teleselskaber, der byder ind på 5G-udrulningen, forsikrer den tyske erhvervsminister Peter Altmeier til Reuters.
Her i Norden har den norske efterretningstjeneste frarådet at bruge Huawei som netværksleverandør, mens Huawei herhjemme vil stå for udrulningen TDC’s 5G-netværk i samarbejde med TDC.
Det vil der umiddelbart ikke laves om på, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).
Energistyrelsen indledte 19. februar første budrunde for de danske 5G-frekvenser.