Endnu en tidligere Atea-medarbejder skal tirsdag formiddag for Retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for bestikkelse.
Han ventes at tilstå. Retten i Glostrup har da også registreret sagen som en tilståelsessag.
Medarbejderen er en af de syv, der skal for retten i disse uger som led i endnu et kapitel i den langtrukne Atea-bestikkelsessag.
En tidligere chef erklærede sig i slutningen af januar i samme sagskompleks skyldig i at have godkendt forskellige former for rabatter og uddeling af gaver til offentligt ansatte.
De syv tidligere Atea-ansatte er tiltalt for bestikkelse fra 2009 til 2014, og det drejer sig angiveligt om seks tidligere salgschefer samt en tidligere direktør.
Atea-topchef Steinar Sønsterby har tidligere meddelt, at sagen mod de syv personer drejer sig om levering af forbruger-elektronik som pc'er, mobiltelefoner og lignende, som de syv Atea-folk enten har foræret eller tilbudt med rabat til it-indkøbere i den offentlige sektor.
På den måde minder denne nye sag meget om den første del af det store bestikkelseskompleks i Atea-bestikkelsessagen.
Her blev en række offentligt ansatte dømt for at have modtaget bestikkelse fra Atea. Det har blandt andet drejet sig om indkøbsansvarlige i Udenrigsministeriet, DSB og Københavns Kommune.
Det kan du læse mere om her: Tidligere indkøbschef i DSB om dom i bestikkelsesag: "Hvis man ryger i fængsel for at have modtaget iPads, er der mange i det offentlige, der bør være bekymrede"
Den anden del af sagen var den spektakulære hovedsag, hvor en række tidligere topchefer i Atea samt Atea selv som virksomhed blev dømt for bestikkelse.
Flere af de dømte topchefer - herunder tidligere koncernchef Claus Hougesen - har anket dommene til landsretten.
Det kan du læse mere om her: Atea-sagen fortsætter i landsretten: Fem af de otte dømte har nu anket dommen
Forlig med Atea
Atea er tidligere blevet idømt en bøde på 10 millioner kroner i bestikkelsesssagen.
Den valgte selskabet at acceptere, da selskabet satte sin lid til, at dets oprydning i egne rækker - den såkaldte 'self cleaning'-proces' - ville gøre, at det offentlige fortsat ville købe ind hos selskabet.
Bagmandspolitiet mente dog, at Atea skulle en tur i manegen igen i forbindelse med disse nye sager, som nu bliver afgjort i retten.
Men her indgik Atea i sommer forlig med bagmandspolitiet og lukkede dermed sagen.
Det kan du læse mere om her: Atea indgår forlig med Bagmandspolitiet i ny bestikkelsessag: Betaler tre millioner kroner i bøde
Læs også:
Nu ruller millionerne igen: Har straffen til Atea efter bestikkelsessagen været hård nok?