Godmorgen.
Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Vi lægger ud med nyheden om et større Microsoft-nedbrud, der givetvis blev bemærket på en del arbejdspladser i går.
Timelangt nedbrud sendte Microsoft Teams i sort
Der er muligvis en god forklaring på det, hvis dine kolleger ikke svarede på dine beskeder i går.
For Microsofts kommunikationsværktøj til virksomheder, Microsoft Teams, var i løbet af mandagen nede i fire timer, skriver The Verge.
Microsoft bekræfter over The Verge, at problemet nu er udbedret, men oplyser ikke, hvad årsagen til nedbruddet var.
Teams er Microsofts afløser for Skype for Business og er Microsoft forsøg på at skabe et alternativ til kommunikationsværktøjet Slack, der gennem de seneste år har oplevet stigende udbredelse i dele af erhvervslivet.
Apple forbereder sig på tiden efter iPhone: Nu skal der være fokus på digitale tjenester
Apple er i øjeblikket ved at forberede sig på en tilværelse, hvor iPhonen ikke længere er i hastig vækst. Det skriver den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal.
Avisen tager udgangspunkt i en række ledelsesmæssige ændringer som Apple har gennemført i den seneste tid, og her er det underliggende tema angiveligt en øget satsning på kunstig intelligens og digitale tjenester.
En ny videostreamingtjeneste er en af de satsninger, der menes at være i støbeskeen.
Blandt den seneste tids ledelsesmæssige ændringer finder vi rekrutteringen af Googles tidligere kunstig intelligens-chef John Giannandrea.
Derudover har Apple ifølge Wall Street Journal flyttet knap 200 stillinger fra at arbejde på selskabets satsning på selvkørende biler til at arbejde med digitale tjenester.
Tech-giganten Alibaba udvikler propaganda-app for Kinas kommunustparti
En propaganda-app for det kinesiske kommunistparti strøg for nylig til tops i Apples kinesiske app-store, hvor den blandt andet overhalede populære apps som TikTok og WeChat.
Men nu er det ifølge nyhedsbureauets Reuters kommet frem, at appen er blevet udviklet af et særligt udviklingsteam hos den kinesiske tech-gigant Alibaba.
Appens navn “Xuexi Qiangguo” kan ifølge Reuters oversættes direkte til ”studer og gør Kina stærk,” og ifølge nyhedsbureauet er appen blot det seneste eksempel på en kinesiske tech-gigant, der arbejder tæt sammen det kinesiske regime.
Appen gør det muligt at se videoer, læse nyhedshistorier publiceret af regeringen og tage quizzer, og ifølge Reuters er appen, der findes både til Apple og Android-enheder, indtil videre blevet downloadet 43,7 millioner gange.
Norsk it-konsulenthus åbner i Danmark
Det norske it-konsulentvirksomhed Computas har netop åbnet sin første afdeling i Danmark. Her planlægger virksomheden at hyre 30 til 40 konsulent og har en målsætning om at få en markedsandel på 15 procent i løbet af de næste tre år. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
Selskabet er specialiseret i Google Cloud-løsninger, og har blandt andet løst cloudprojekter for Rambøll, norsk politi og den norske udenrigstjeneste, oplyser selskabet i pressemeddelelsen.
”Vi har kun lige underskrevet lejekontrakten på vores kontor og har allerede større kundeprojekter i støbeskeen,” siger Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas ifølge pressemeddelelsen.
TDC-ejer investerer i ny drone-tjeneste
Macquarie Group, der er en del af det konsortium der har købt TDC, har investeret i selskabet Airmap, der er et nyt kort-system for droner og elektriske biler. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Stephan Feilhauer, der er vicedirektør hos Macquarie Capital, begrunder ifølge Reuters investeringen med, at teknologi i de kommende år kommer til at revolutionere verdens infrastruktur.
I første omgang vil Macquarie Group skyde én million dollar i selskabet samt levere forskellige tjenesteydelser til selskabet. På længere sigt kan Airmap muligvis se frem til en opfølgende investering på mellem 10 og 20 millioner dollar.
Britisk rapport: Facebook er digitale gangstere
Digitale gangstere. Det er de hårde ord, som Facebook får med på vejen i en ny rapport om fake news, som et udvalg fra det britiske parlament har udgivet. Det skriver avisen The Guardian.
I rapporten anklages Facebook for bevidst at bryde både privacy-regler og konkurrenceregler i Storbritannien.
Samtidig bliver Facebook-stifteren Mark Zuckerberg beskyldt for at udvise manglende respekt for det britiske parlament, fordi han ved tre lejligheder har afvist at lade sig udspørge af parlamentet.
I rapporten bliver det samtidig anbefalet, at den britiske regering starter en uafhængighed undersøgelse af mulig udenlandsk indblanding, misinformation, stemmemanipulation og deling af valgdata i forbindelse med den skotske uafhængighedsafstemning i 2014, EU-afstemningen i 2016 og det britiske parlamentsvalg i 2017.
Digital platform til projektledelse får ny kapital
Den danske software-virksomhed Qvest har fået tilført 1,5 millioner kroner fra venturekapitalselskabet North-East Venture, og selskabet har nu samlet set rejst 6,5 millioner kroner. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
Selskabet har bygget en digital platform til projektledelse, og Qvest oplyser selv, at platformen blandt andet anvendes af Mærsk Drilling, hvor knap 3.000 mennesker har brugt det som led i et forandringsledelsesprojekt.