Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.
Danfoss bygger nyt datacenter
En af landets erhvervsmæssige ikoner, Danfoss, bygger et nyt energieffektivt datacenter.
Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
Datacentret skal understøtte virksomhedens vækst, og virksomheden har i sinde at bruge sin egen viden om energieffektivisering til at bygge datacentret.
Det forklarer Sune Tornbo Baastrup, der er senior vice president og CIO hos Danfoss.
"Vi er overbeviste om, at vores hybridløsning med en kombination af datacentre og cloud er svaret på at kunne levere stærk innovation og ultimativ effektivitet i vores end-to-end it-løsninger,” siger han.
Danfoss bygger centret sammen med HPE, og strategien er at bygge i moduler, så man løbende kan udvide centret.
Læs mere her: Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: ”Vi lukkede simpelthen Ukraine ned”
Danskere indtager plads på imponerende liste
En række unge danske talenter har fundet vej til Forbes' liste over unge talenter under 30 år, der har gjort noget særligt indenfor netop deres felt.
Det skriver Finans.
Tager man it-brillerne på kan man nemt zoome ind på et par af de i alt ti danskere, der har fundet vej ind på listen.
Det drejser sig blandt andet om Anders Krohn, der er 26 år og medstifter af kommunikationsplatformen Aula. Derudover er der blevet plads til den 19-årige professionelle e-sport-spiller Rasmus Borregaard Winther og Camilla Hassellund Lastein på 25 år, der er grundlægger af studiebogsplatformen Lix.
Listen er delt op i en række underkategorier og dækker regionerne USA og Canada, Europa og Asien.
Læs mere her: Anders Holch Povlsen investerer 34 millioner kroner i lille dansk startup
Østrig opfordrer til fælles front i Huawei-spørgsmål
Europæerne skal finde fælles fodslag i spørgsmålet om, hvorvidt man skal invitere Huawei indenfor eller konsekvent udelukke den kinesiske virksomhed fra at levere 5G-udstyr til de europæiske lande.
Sådan lyder opfordringen fra den østrigske teknologiminister.
Det skriver Reuters.
Ministeren "finder det fornuftigt at addreserer spørgsmålet på et europæisk niveau og finde en fælles tilgang," skriver Reuters.
Opfordringen kommer på baggrund af de seneste måneders ballade om den kinesiske leverandør af netværksudstyr, der er under mistanke for at være en form for majonet for den kinesiske regering.
I de seneste uger har flere lande og virksomheder bekendt kulørt i forhold til Huawei, som også er under massivt pres fra de amerikanske myndigheder.
Læs mere her: USA vil ‘have svært’ ved at være tilstede i europæiske lande, der samarbejder med Huawei
Google vil bruge 86 milliarder kroner på nye amerikanske datacentre og kontorer
Der er afsat enorme 86 milliarder kroner til en udbygning af Google's amerikanske datacentre og kontorer.
Det skriver Bloomberg.
Investeringen bygger ovenpå sidste års investeringer på knap 60 milliarder kroner og har til formål at understøtte Google's strategi om at opnå vækst indenfor særligt cloud-forretningen.
Det forventes, at investeringen vil skabe op mod 10.000 nye jobs på tværs af USA, og virksomheden har planer om, at de nye job kommer til at opstå i en lang række stater, udtaler topchef Sundar Pichai.
Det er dog ikke kun Google, der har fundet checkhæftet frem for at investere tungt i nye fasciliteter. Det samme gælder Apple, der bygger løs i Austin, og Amazon der har planer om at opføre to nye hovedkontorer i New York City og tæt på hovedstaden Washington D.C.
Læs mere her: Apple investerer i nyt mega-byggeri: Her kommer det til at stå
Læs mere her: 238 byer meldte sig på banen - men nu har Amazon besluttet sig: Her kommer Amazons nye hovedkvarter til at ligge
Fujitsu-boss: Det hjælper ikke at stjæle talenter fra konkurrenten
Står du og mangler en nøglemedarbejder, er løsningen ikke altid at hente vedkommende hos den direkte konkurrent.
Det fortæller Søren Rinnov Østergaard, der er administrerende direktør hos Fujitsu i Danmark til Børsen.
"Hvis vi for eksempel er udfordrede på det offentlige marked, stjæler vi salgsdirektøren fra konkurrenten og hiver ham herover. Men i bund og grund synes jeg, at det er dybt overvurderet at stjæle toptalenter og putte dem ind i sin egen organisation."
Hans erfaring er nemlig, at såkaldte "A-spillere" ikke nødvendigvis fungerer godt i en anden organisation. Derimod tror han i højere grad på, at medarbejdere kan flytte virksomheden på baggrund af en fælles vision og udviklingsplaner for den enkelte medarbejder.
Læs mere her: Tag med Computerworld på besøg i Fujitsus udviklingslab i japanske Kawasaki: I fuld gang med radikalt kursskifte