Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland vil slukke for internettet i hele landet i stor test

Inden april lukker Rusland ned for internettet over hele landet for en dag. Myndighederne vil teste, hvordan man beholder al internettrafik på russiske servere. Det langsigtede mål er at kopiere Kinas 'Great Firewall' i Rusland.

Rusland vil afbryde adgangen til internettet for en hel dag over hele det befolkningsrige land inden april.

De russiske myndigheder og internetudbydere vil i fællesskab lukke ned for internetadgangen for landets omkring 143 millioner indbyggere.

Det sker for at teste, hvordan landet kan sikre sit eget uafhængige internet i tilfælde af agressioner fra andre lande.

Der er endnu ikke sat en bestemt dato for testen, men forsøget vil ske inden 1. april.

Det skriver it-medier ZDNet.

Læs også: Tyskland øremærker 22 milliarder til kunstig intelligens-projekter

Vil kopiere Kinas 'Great Firewall'

Forsøget tager udgangspunkt i et russisk lovforslag, der blev fremsat i december 2018.

Her fremgår det, at man ønsker at teste, hvordan et uafhængigt russisk internet vil fungere i praksis, ligesom det også skal testes, hvordan de russiske myndighedere og internetudbydere kan omdirigiere al internettrafik i landet, så hele internettrafikken bliver styret af Roskomnadzor, der er Rusland teleovervågningsmyndighed, i stedet for at bevæge sig via udenlandske servere.

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Testen vil forventeligt løbe af stablen før 1. april, da datoen samtidig er deadline for ændringer til det russiske lovforslag.

Ifølge ZDNet er det langsigtede mål for de russiske myndigheder at skabe et webfiltreringssystem, der minder om Kinas 'Great Firewall, men Rusland ønsker samtidigt også muligheden for at kunne afbryde internettet i hele landet, hvis det er nødvendigt.

Derfor er der brug for at etablere et lokalt intranet over hele landet på sigt.




IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende informationsarkitekter med strategisk fokus

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps softwareudviklere til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere