Den store Atea-bestikkelsessag har taget hårdt på Atea-koncernens topchef, Steinar Sønsterby, skriver ITWatch.
Han siger her, at han forstår, hvorfor dansk lov giver mulighed for at komme videre for selskaber, der bliver blandet ind i bestikkelsessager på grund af ‘en lille håndfuld mennesker.’
Det sker efter, at Atea i sommer blev dømt som medskyldig i sagen og betalte en bøde på 10 millioner kroner.
Selskabet blev dermed straks udelukket som offentlig leverandør, men blev taget til nåde igen efter to måneder som følge af selskabets omfattende self cleaning, der indebar nye strukturer, regler og interne processer.
Det kan du læse mere om her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år.
Atea har siden vundet plads i en række af SKI’s store rammeaftaler om levering af forskellige it-ydelser til det offentlige.
Steinar Sønsterby siger, at bestikkelsessagen ikke er udtryk for den kultur, der har været eller er i Atea.
“Der er tale om en lille håndfuld mennesker, som har været venner i mange år både på arbejdet og privat, og de andre 1300-1400 mennesker (i den danske forretning, red.) har aldrig været en del af den kultur,” siger han.
En række Atea-folk er undervejs i sagen blev dømt for bestikkelse, senest i slutningen af januar, herunder tidligere topchef Claus Hougesen.
Flere af de dømte topchefer - herunder tidligere koncernchef Claus Hougesen - har anket dommene til landsretten.
Det kan du læse mere om her: Atea-sagen fortsætter i landsretten: Fem af de otte dømte har nu anket dommen
Læs også:
Det offentliges store dilemma: Skal bestikkelsesdømte Atea lægges på is eller slippe fri?