Artikel top billede

Tyskland vil ikke udelukke Huawei fra udvikling af 5G-netværk

Den tyske regering vil ikke udelukke Huawei fra at levere udstyr til landets kommende 5G-netværk, lyder det fra kilder i den tyske regering.

Den kinesiske tele-producent Huawei møder omsider en smule medvind efter, at den tyske regering tilsyneladende har besluttet ikke at forhindre selskabet i at bygge landets 5G-netværk.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen blev ifølge det tyske medie Handelsblatt truffet på et møde i regeringen onsdag aften.

Dermed vælger den tyske regering angiveligt ikke at lytte til amerikanerne, og følge deres og andre vestlige landes eksempel, ved at udelukke Huawei fra at bygge kritisk infrastruktur i landet.

Læs også: Angela Merkel: Tyskland vil have garantier fra Huawei

Den tyske kansler Angela Merkel forsikrede ellers om, at man ville have garentier om, at Huawei ikke videregiver oplysninger til den kinesiske regering.

Sådan lød betingelsen ellers tidligere på ugen, hvis selskabet skulle være leverandør til det kommende 5G-netværk.

Der er stadig ikke offentliggjort konkrete beviser på, at Huawei misbruger sin position i markedet til at spionere for den kinesiske regering. Alligevel har flere teleselskaber og vestlige lande afvist at samarbejde med selskabet.

Læs også: Hundredevis af tyske politikere og journalister er ramt af et hackerangreb: Feriebilleder og interne dokumenter er lækket

Huawei kan ikke udelukkes i Danmark

I Danmark ser det fortsat ud til, at Huawei kan blive leverandør til det kommende 5G-netværk, på samme måde som selskabet i dag leverer 4G-nettet.

På et samråd tidligere på året gjorde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) det klart, at Danmark ikke havde mulighed for specifikt at udelukke Huawei med den nuværende lovgivning.

Ministeren åbnede dog op for, at se på om lovgivningen skulle ændres, efter spørgsmål fra Socialdemokratiets forsvarsordfører Henrik Damm Christensen.

Læs mere her:

Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Virksomheder skrotter CFCS til overvågnings-opgave: “Det er ikke alle informationer, vi er interesseret i at dele med centeret”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere