Har man en gang oplevet, at blive sendt på ufrivillig skattejagt efter ens trådløse headset, som i dagens anledning havde forputtet sig under sofaens pyntepuder, vil man sætte pris på de seneste udviklinger indenfor Bluetooth.
Konsortiet bag Bluetooth-standarden, Bluetooth SIG, som siden 1998 har fintunet den trådløse teknologi, er nemlig ude med en interessant udvikling i den seneste version af protokollen, Bluetooth 5.1.
Nyeste afstøbning, som i januar måned er blevet gjort tilgængelig til udviklere, vil integrere en såkaldt ’direction finding’ feature, som gør det muligt for en eventuel smartphone-app at pege imod en tilsluttet Bluetooth-enhed, skriver netmediet Venturebeat.
Er dit fikse, lille trådløse headset blevet væk, eller har du forputtet dit smartwatch, vil den nye standard gøre det muligt at navigere sig frem til hvor enheden ligger med få centimeters præcision – forudsat, at du befinder dig inden for Bluetooth-forbindelsens rækkevidde.
Med Bluetooth 5.1 ombord på mobilen vil din smartphone også vide præcis, hvad vej den ligger, hvilket baner vej for præcis navigation indendørs, eksempelvis i supermarkeder, lufthavne, museer eller endda i bybilledet, hvor sædvanlig GPS-navigation kan komme til kort.
Se også: Trådløs forbindelse der virker: Googles ’Fast Pair’ slutter automatisk dit headset til dine enheder
En game-changer
Med sine nye evner kan Bluetooth 5.1 standarden blive en gamechanger for de services og tjenester, som beror på lokalisering af objekter, skriver mediet.
Eksempelvis kan industrivirksomheder få gavn af, hurtigt at kunne lokalisere en bestemt enhed på lagerhylderne.
”Lokalisations-tjenester er en af de hurtigst voksende it-løsninger for Bluetooth-teknologi, der forventes at nå ud til ovre 400 millioner enheder i 2022”, siger Bluetooth SIG direktør Mark Powell i en pressemeddelelse.
Med den seneste opdatering, Bluetooth 5.0, tillod teknologien enheder længere forbindelsesafstande, højere transmissionshastigheder samt mulighed for lavere strømforbrug via Bluetooth LE protokollen.
Andre teknologier, navnlig det TAPAS-system, der i øjeblikket testes omkring Aarhus by, vil i fremtiden også assistere enheders behov for stadigt mere præcise placeringsoplysninger.
Se også: USB C skulle have været kablet til at regere dem alle: Men der er store problemer