For to år siden begyndte de første studerende på it-sikkerhedsuddannelse på erhvervsakademiet KEA i København.
Det betyder, at de første sikkerheds-dimittender nu kan træde ud i dansk erhvervsliv og hjælpe virksomheder med at holde DDoS- og Ransomware-angreb på afstand.
Men du skal være hurtig, hvis du vil have fat i en af de nyslåede sikkerhedsuddannede. De første har nemelig allerede fået job.
“Branchen skriger på nye ressourcer og nye kræfter, og dimittenderne fra KEA er et sundt og godt tilskud, så jeg forventer, at de får job med det samme. Med uddannelsens blanding af teori og praksis kan dimittenderne indgå i mange arbejdsmæssige sammenhænge og bidrage til IT-sikkerheds community’et i Danmark,” lyder det fra Jan Olaf Olsen, der er it-sikkerhedsansvarlig hos Rambøll i en pressmeddelelse.
Et mere sikkert samfund
Også på KEA kan man mærke, at der er efterspørgsel efter de unge med den nye sikkerhedstitel.
“Hensigten med at skabe uddannelsen i IT-sikkerhed på KEA var at bidrage til, at fremtidens digitale samfund bliver mere sikkert, og at sikre virksomhederne hårdt tiltrængt arbejdskraft. Lidt populært kan man sige, at vi forsøger at sikre fremtiden – både for de, der vil have en uddannelse indenfor dette felt og for IT industrien” siger uddannelseschef på KEA Digital, Jesper Nordentoft, i meddelelsen.
Uddannelsen har ifølge KEA givet de studerende praktiske færdigheder, som skal hjælpe med at beskytte danske virksomheder mod it-kriminelle.
Ifølge formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, så betyder den hurtige udviklingen i trusselsbilledet, at der vil være stort behov for de nyuddannede i alle kroge af samfundet.
“Disse nye dimittender kan hjælpe med at få sat fokus på behovene i samfundet, i driftsorganisationer og hos deres kommende arbejdsgivere og samtidig hjælpe med at løfte opgaven.”