Googles moderselskab Alphabet har nu bedt den amerikanske højesteret om at omstøde en kendelse, der sidste år genoplivede en milliard-stor copyright som Oracle har anlagt mod Google.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
I sagen der tog sin start helt tilbage i 2010 bliver Google af Oracle anklaget for, på ulovlig vis at have brugt java-kode i Android-styresystemet.
Google har dog hævdet, at brugen af koden falder ind under den såkaldte 'fair-use'-definition, og dermed er i fuld overensstemmelse med den amerikanske copyright-lovgivning.
Læs også: Google taber kæmpeopgør om Android med Oracle - kan skylde Oracle milliarder af kroner for Java-brug
60 milliarder kroner på spil
Oracle har tidligere krævet, at Google skal betale 9 milliarder dollar - knap 60 milliarder kroner med den aktuelle kurs - i erstatning i retsopgøret, men i 2016 blev Google dog frikendt i sagen.
Sidste år faldt der dog en helt ny kendelse i den langstrakte sag, der denne gang gav Oracle medhold.
Nu afventes der en eventuel fastsættelse af erstatningens størrelse.
Det er den afgørelse som Google henstiller til at den amerikanske højesteret omstøder med henvisning til, at den udgør en potentielt ødelæggende kæberasler mod software-industrien, der kan bremse fremtidig software-innovation.
”Den opdigtede bekymring om innovation dækker over at Google i virkeligheden frygter, at selskabet ikke i fremtiden uhindret vil få adgang til at tjene betydelige summer på at kopiere andre virksomheder originale og værdifulde arbejde,” lyder det fra Oracle-advokat Dorian Daley ifølg Reuters.
Læs også:
Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne