Artikel top billede

KMD-prisskilt på otte millarder kroner forbløffer: ’Overraskende højt og positivt’

Prisen på it-koncernen KMD overrasker markedsanalytiker. For selskabet har flere møgsager i bagagen.

Otte milliarder kroner lød prisskiltet da KMD og de nye ejere fra den japanske it-gigant NEC meddelte torsdag morgen den 27. december, at KMD-handlen var i hus.

Det er til trods for flere møgsager for selskabet, som i 2012 blev opkøbt for syv milliarder kroner af kapitalfonden Advent International og pensionskassen Sampension.

Flere tvister er opstået igennem KMD og blandt andre Skat og Udbetaling Danmark, som i øjeblikket har verserende krav for over halvanden milliard kroner tilsammen.

Læs også: Med KMD-handel følger krav på over halvanden milliard kroner til de nye japanske ejere

Beløbet størrelse overrasker investeringsøkonomen og analytikeren Per Hansen fra Nordnet.

”Set i forhold til det forløb, der har været i KMD, og de uheldige sager, der har været mellem KMD og de danske kommuner, må man sige, at en pris på otte mia. kr. er overraskende positiv og høj,” siger han til It-watch.

Se også: Japanske NEC køber KMD for otte milliarder kroner

Stærk produktportefølje

Hvorvidt prisen er for høj eller lav ønsker KMD’s administrerende direktør, Eva Berneke, ikke at vurdere, men hun peger på, at der med KMD følger mange aktiver:

”Det er da mange penge, men det er også en rigtig stor virksomhed og vi har rigtig mange både superdygtige medarbejdere og dybe kompetencer indenfor området. Vi har også en produktportefølje som er utrolig stærk”, noterer hun i et telefoninterview med Computerworld.

Læs hele Computerworlds strategi-interview med Eva Berneke herunder:

KMD-top forklarer: Her er slagplanen for NEC’s opkøb af KMD




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere