Er Uber-chauffører at betragte som selskabets medarbejdere eller selvstændige?
Det er sagens kerne i en britisk ankesag, som Uber netop har tabt.
Afgørelsen betyder, at Uber-chauffører skal klassificeres som medarbejdere og blandt andet have minimumsløn og betalt ferie i Storbritannien.
Det skriver The Guardian.
Læs også: Først vandt Uber appelsag i London: Nu vil tjenesten tilbage til Danmark
Appellerer omgående dommen
Uber er langt fra enige i dommen og meddeler, at den vil anke sagen til den britiske højesteret, der er den sidste appelinstans.
"Denne beslutning var ikke enstemmig og afspejler ikke årsagerne til, at langt de fleste chauffører vælger at bruge Uber-appen. Vi har fået tilladelse til at appellere til højesteret og vil gøre det," lyder det fra en Uber-talsperson til The Guardian.
Sagen begyndte da to Uber-chauffører på vegne af en gruppe på i alt 19 trak Uber i retten med argumentet om, at de var ansat af virksomheden - ikke selvstændige - og dermed havde krav på en række rettigheder.
Afgørelsen gælder ikke for medarbejdere uden for Storbritannien, men vil ifølge The Guardian blive fulgt tæt rundt om i verden, hvor Uber er til stede.
Læs også: Højesteret på vej med Uber-dom: Kan ende med en millionregning til Uber
Uber kom til Danmark i 2014, og tjenesten forlod landet igen 18. april 2017 som følge af kravene til den kommende taxilov, som, tjenesten mente, ville gøre det umuligt for Uber at operere i landet.
Det nye taxilovgivning omfattede blandt andet krav om fysiske taxametre i bilerne, videoovervågning og sædefølere.