Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed

Morgen-briefing: Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen / Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data / Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed / I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type

Mornings fra Computerworld. Her torsdagens hurtige it-nyhedsoverblik.

Facebook sagsøges af Washington D.C. for Cambridge Analytica-sagen

Statsadvokaten i Washington DC sagsøger nu Facebook som følge af Cambridge Analytica-sagen, hvor selskabet høstede data bra helt op til 87 millioner brugere uden deres vidende, skriver Børsen.

Det er angiveligt første gang, at en amerikansk myndighed går efter at få Facebook straffet for sagen.

Fem kommuner giver borgerne adgang til deres egne data

Fem såkaldte pilotkommuner begyndte 11. december et projekt med at give borgerne adgang til deres egne data for at skabe mere åbenhed og ejerskab for borgeren i kontakten til kommunen, skriver KL i en pressemeddelelse.

Borgere i Esbjerg, Aarhus, Faaborg-Midtfyn, Favrskov og Vejle kommuner kan nu se et overblik over udvalgte sager og ydelser fra kommunen på borger.dk.

Kommunerne har valgt, hvilke områder de vil vise oplysninger fra. Alle de fem kommuner viser sager og ydelser fra beskæftigelsesområdet, men nogen prøver også at vise sociale sager, opkrævningssager og sager fra borgerservice.

Advisory Board leverer gode råd om it-sikkerhed

Digitaliseringsstyrelsen og Center for Cybersikkerhed har nedsat et nyt advisory board for cyber- og informationssikkerhed, som netop har holdt sit første møde, skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skal levere input til implementeringen og opfølgningen på regeringens cyberstrategi og dens initiativer.

Advisory board’et består af 11 medlemme:
Anette Høyrup, Forbrugerrådet Tænk, Henning Mortensen, Rådet for digital sikkerhed, Henrik Larsen, DKCERT, Jakob Willer, Teleindustrien, Peter Kjær Hansen, Dansk Energi
Bjarke Alling, Liga, Christian Wernberg-Tougaard, Deloitte, Jacob Herbst, Dubex, Michael Busk-Jepsen, Finans Danmark, Thomas Kristmar, KPMG, Christian D. Jensen, DTU,

I VR lærer drenge bedst af en drone - pigerne foretrækker en virtuel forsker-type

Læreren er lige så vigtig i et virtuelt læringsmiljø som i et helt almindeligt klasseværelse, men der er stor forskel på drenge og piger, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

Drengene lærer bedst, hvis deres virtuelle klasselærer er en drone, mens pigerne får mere ud af undervisningen, hvis deres virtuelle lærer er en ung, kittelklædt forsker-type ved navn Marie.

I en ikke så fjern fremtid vil skoleelever over hele verden modtage en del af deres undervisning i virtuelle læringsmiljøer, hvor de undervises af computerprogrammer, som de oplever iført VR-briller. Her kan de via et display kan træde ind i simulerede tredimensionelle miljøer, som de ikke ellers ville have adgang til, fx fordi det fx er for dyrt, for farligt eller fysisk umuligt.

Men den hastige udvikling i brugen af VR-teknologi i undervisning er et nyt og ret uprøvet område, og på Københavns Universitet forsker lektor i psykologi Guido Makransky blandt andet i, hvornår det er en fordel at anvende VR i læring og uddannelse.

I et forsøg med 66 elever - heraf 33 piger - fra en 7. og 8. klasse på Videncenter Science Talenter, fandt Makransky og hans forsker-kolleger, at pigerne i undersøgelsen lærte bedst, hvis deres VR-lærer er en ung kvindefigur klædt i en hvid kittel. Drengene fik derimod mest læring ud af at modtage instruktioner fra en flyvende robot i form af en drone.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere