Hackere har i tre år haft adgang til EU's diplomatiske kommunikationsnetværk, hvor de angiveligt er kommet i besiddelse af tusindvis af telegrammer.
Blandt de såkaldte "diplomatic cables" (fortrolige beskeder mellem ambassade eller konsulat og udenrigsministerium red.) er utryghed om Trump-administrationen i USA, problemer med at håndtere Rusland og Kina samt risikoen for at Iran vil genoplive sit atomprogram.
Det skriver New York Times.
Afsløringen kommer efter, at virksomheden Area 1 opdagede den omfattende sikkerhedsbrist.
Virksomheden har efterfølgende gjort mere end 1.100 hackede telegrammer tilgængelige for New York Times, der har været igennem noget af det omfattende og politisk ømtålige materiale.
Læs også: Avis: Kina stod bag gigantisk hack mod 500 millioner hotelgæster
Afslørende politiske detaljer
New York Times beretter blandt andet om et dokument, der betegner et møde mellem præsident Donald Trump og præsident Vladimir Putin i Helsinki som "succesfuldt (i hvert fald for Putin)," lyder det.
Andet materiale omfatter et møde mellem EU-diplomater og Xi Jinping, hvor den kinesiske præsident sammenligner Trumps mobning af Kina med en freestyle boksekamp uden regler.
Man kan også læse om møder med ledere fra Saudi Arabien, Israel og andre lande, der har været delt på tværs af EU.
Hackerne har ikke bare haft adgang til diplomatiske kommunikationslinjer i EU. Også FN og andre overstatslige organisationer har angiveligt været hacket.
Læs også: Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget
EU i gang med at undersøge sagen
I en erklæring tirsdag aften har EU's sekretariat ifølge New York Times udtalt, at den "er opmærksom på påstande om en potentiel lækage af følsomme oplysninger og aktivt er i gang med at undersøge sagen."
Der er endnu ikke nogen oplysninger om, hvem der står bag angrebet.
Ind til videre peger pilen dog mod Kina. En af Area 1's eksperter fortæller til New York Times, at han ikke er i tvivl om, at den kinesiske regering står bag.
Hackerne anvendte en teknik, hvor de kopierede de diplomatiske telegrammer fra et sikkert netværk for herefter at lægge dem op på en åben hjemmeside, som blev sat op i forbindelse med angrebet.
Den teknik minder angiveligt om, hvad en eliteenhed under Kinas befrielseshær længe har gjort brug af, lyder det fra Area 1.