Artikel top billede

(Foto: © EU / Jennifer Jacquemart)

EU fjerner geoblokering og sætter stopper prisfifleri i europæiske webshops: Nu kan du købe julegaver i udlandet ud at blive snydt

Det er slut med at blive snydt af europæiske webshops, der omdirigerer dig til den danske udgave af webshoppen. Fra 3. december har EU forbudt geoblokering.

3. december 2018 var en skelsættende for danskere, der handler online.

Fra den dag har EU nemlig forbudt europæiske virksomheder at differentiere onlinepriser for kunder, afhængigt af nationalitet og geografiske placering.

Det oplyser Europa-Parlamentet i en meddelelse.

Det betyder, at danskere nu med sindsro kan købe julegaverne ved udenlandske webshops uden at skulle være bange for at blive afkrævet en højere pris end antaget eller blive omdirigeret til en dansk udgave af webshoppen.

"Den 3. december træder de nye regler i kraft, der gør op med geoblokering og sikrer, at forhandlere i EU skal give forbrugerne adgang til varer og tjenesteydelser på lige vilkår, uanset hvor deres internetforbindelse er sat op," står der i meddelelsen fra Europa-Parlamentet," der fortsætter:

"Geoblokering er enhver form for restriktion baseret på nationalitet, geografisk placering eller forbindelse. Et eksempel kan være, at du sidder foran din computer i Danmark og vil købe noget fra en fransk hjemmeside. Efter at du har tilføjet varen i en kurv og klikket på ’køb’, får du beskeden om, at du nu bliver omdirigeret til den danske version af hjemmesiden. Men på denne hjemmeside findes den vare, du vil have, slet ikke."

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

57 procent handler online i andet EU-land

Ifølge meddelelsen fra Europa-Parlamentet handlede 57 procent af borgerne i EU online i løbet af 2017, og hver tredje købte varer online fra et andet EU-land.

Formålet med de nye regler er, at give alle EU-borgere lige rettigheder, så rumænske borgere eksempelvis ikke kan købe bestemte varer billigere end danske borgere.

De nye regler gælder både fysiske varer som møbler og elektronik, koncertbilletter og online-ydelser som domæner og cloud-tjenester, mens copyright-beskyttede varer og ydelser ikke en del af reglerne.

Inden 2. december 2020 skal Europa-Kommissionen tage stilling om copyright-materialerne som eksempelvis e-bøger også skal inkluderes i forbuddet.

Læs også: Jens Rohde har forhandlet stærkt kritiseret EU-direktiv: "Det er skudt ufatteligt langt over målet at sige, at det ødelægger internettet"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere