Godmorgen og velkommen til onsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.
Forslag: Tvungen digital fakturering mellem virksomheder vil aflive en del sort arbejde
Hvorfor ikke indføre som lovkrav at virksomheders samhandel skal foregår elektronisk?, spørger Nanna Højlund, næstformand, LO, og Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør, FSR – danske revisorer i dagens udgave af Børsen.
I forvejen er virksomheders samhandel med det offentlige omfattet af sådan et krav, og fordelene ved at gøre det til et lovkrav som foreslået er til at få øje på, skriver de to debattører.
Mere sammmenhængende og fudstændige data om samhandlen, bedre grundlag for at indberette skat og moms, bedre kontrolgrundlag for Skat, mere fair konkurrence - og ikke mindst - dårlige muligheder for skattesnyd og sort arbejde, er blandt fordelene.
Samtidig vil man også fremskynde en digital omstilling i mange mindre virksomheder, mener debattørerne.
Bygge-anlæg er digitale fodslæbere
Bygge- og anlægsbranchen i Danmark er den mest digitalt fodslæbende, fortæller dagens udgave af Børsen med Danmarks Statistik som kilde.
Kun 17 procent af de beskæftigede i branchen oplever, at deres primære opgaver er påvirket af digitaisering. Samtidig siger statistikken, at kun 44 procent af de ansatte i branchen har oplevet ændringer i de primære arbejdsopgaver på grund af digitalisering - det tilsvarende tal for alle danskere i arbejde er 52 procent.
Danske 7N har indledt svensk offensiv
Den danske freelance-konsulentgigant 7N med over 1.400 it-konsulenter i otte lande, sætter nu kursen mod Sverige for alvor.
Ifølge Computerworlds svenske søstermedie idg.se har 7N haft nogle konsulenter i arbejde i svenske virksomheder på grund af rammeaftaler i andre lande, men nu vil 7N etablere virksomhed i Sverige.
Carl Bergström, der er chef for den nye satsning siger, at der i Sverige som i Danmark er et stort marked for freelancekonsulenter.
“Men markedet er fra kundernes side ofte hårdere styret af indkøbsafdelingerne. De sætter primært fokus på timeprisen, mens konsulenternes kvaifikationer kommer i anden række. Det kan vi ikke konkurrere med, da vi har fravalgt mindre erfarne profiler og udelukkende repræsenterer erfarne konsulenter på topniveau. Så det bliver en udfordring at vise, at det kan betale sig at betale en højere timepris for de rette kompetencer”, siger han.
EU-skat målrettet digitale giganter skudt til hjørne
I går kunne vi fortælle, at Frankrig og Tyskland i et forsøg på at skubbe på en hurtig beslutning om en beskatning på tre procent for de digitale giganter som Google, Amazon og Facebook havde fremsat et ændringsforslag til det oprindelige, som blandt andre Danmark var modstandere af.
Det kan du læse mere om her:
Trods dansk modstand: Stadig liv i planer om EU-beskatning af Amazon, Apple og de andre giganter
Senere kom det frem, at sagen nu er skudt til hjørne - foreløbig frem til begyndelsen af næste år, skriver Ritzau.
"Vi mener stadigvæk, at der skal være en fair beskatning af digitale selskaber. Vi synes bare, at den skat, der skal indføres, skal være effektiv, fair og i stand til at levere et provenu til landene og ikke koste os provenu", sagde finansminister Kristian Jensen.
De danske bekymringer handler ifølge ministeren om, at den foreslåede model angiveligt vil være et brud med de beskatninsprincipper, Danmark normalt har. Han foretrækker i stedet at vente på en global løsning i OECD-regi.
Facebook har forbudt salg af admin-rettigheder for interessegrupper
Hvis du er bruger af Facebook, er du formentlig også medlem af en eller flere interessegrupper. For eksempel grupper, som knytter sig til det lokalområde, man bor i.
Sådan er det også i England, men nu har BBC afsløret, at administratoren af sådan en interessegruppe i det vestlige London med tusindvis af medlemmer havde solgt sine admin-rettigheder. BBC kan også fortælle, at flere andre administratorer har fået tilbud om salg af deres rettigheder.
Køberne af admin-rettigheder vil bruge dem til at promovere deres virksomheder og til at sælge uofficiel annonceplads.
Næsten 25.000 af medlemmerne i interessegruppen i det vestlige London forlod gruppen, da det gik op for dem, hvad der var sket.
Nu lyder det fra Facebook, at salg af admin-rettigheder ikke er tilladt, og at købernes formål er en overtrædelse af spam-reglerne. Facebook har lukket den pågældene konto og opfordrer alle, der måtte opleve noget tilsvarende, til at rapportere det til Facebook.