Er der nogen i mobilbranchen, der opererer efter en fast skabelon, så er det nok kinesiske OnePlus, som med de halvårlige lanceringer af toptelefoner har fundet sig en god rille.
I løbet af foråret kommer flagskibet med et nyt design og nye kræfter, mens der i efteråret fintunes og poleres yderligere.
Fælles for dem alle er, at der leveres et velgarneret teknikblad, rendyrket Android med et par entusiast-forbedringer til en skarp pris.
Årets flagskib fra selskabet, OnePlus 6, er derfor nu afløst af OnePlus 6T.
Opskriften bliver igen fulgt til punkt og prikke.
Se også: Prøvekørt: Entusiasttelefonen OnePlus 6T er blevet bedre, men den er også blevet dyrere
Sikkert design med små overraskelser
OnePlus 6T ligner nærmest OnePlus 6 på en prik.
Det er en god ting, for det betyder, at man igen mødes af et nydeligt design og en fin samlet kvalitet, når man tager mobilen op af salgsæsken.
Som med OnePlus 6 får du en fin, stor sag i buet glas og metal. Her får du igen valget mellem enten blank- eller matsort
Der er dog forskelle, tydeligst af alt i form af fingeraftrykslæseren og jack-stikket, som nu begge er borte.
Fingeraftrykslæseren er her dog stadig, den er bare gemt under displayet. Det fungerer desværre ikke lige træfsikkert, så jeg foretrækker fortsat ansigtsgenkendelsen, for den reagerer hurtigere.
Jack-stikket må du til gengæld leve uden.
Her er heller ikke nogen nævneværdig beskyttelse mod elementerne i form af vandtæthed, OnePlus inkluderer dog som altid en smart notifikationsslider op over power-knappen.
Drøbel display
Så snart man tænder mobilen, bemærker man straks, at OnePlus har gjort hvad den kunne for at maksimere skærmarealet på denne telefon.
Displayet går nærmest helt ud til kanten, mens den infamøse ’notch’ er minimeret, så den kun dingler som et drøbelformet indhak omkring det frontvendte kamera.
Man ville helst være fri, med det er da mere diskret og elegant end det andre tilbyder.
Displayet har samtidig fået lovet til at vokse en smule i forhold til forårets model, knap en halv centimeter og kun i højden.
Opløsningen er også nærmest uændret her er 2.340 x 1.080 OLED-pixels ombord.
Ud over de ændrede mål, er der ikke rigtig mere der skelner 6T’erens skærm fra forgængerens.
Farverne og lysstyrken er gode, kontrasten er tårnhøj men der er en overordnet tendens til, at farverne hælder mod det blålige. Heldigvis kan brugeren selv finjustere, hvordan farverne skal tage sig ud på skærmen.
Læs også: Test: OnePlus 6 fortjener at blive selskabets største mobilhit
OnePlus 6T kommer også med en enkel, men smågenial feature med sin ’læsetilstand’.
Med denne slået toner skærmen ud til det sort/hvide med en varm glød. Yderst behageligt, hvis der skal læses bøger eller lignende på mobilen.
Hvad der til gengæld er kræset mindre for, er lydsiden. En enlig højtaler i bunden spiller tilstrækkelig højt, men som i OnePlus 6 savner man noget bund, mens placeringen gør, at man let kommer til at skærme for telefonen.
OnePlus-power
I motorrummet er der intet sket siden foråret. Det er præcis samme processor og RAM konfigurationer du finder her.
Men det nu ingen skam, for OnePlus 6 var på ingen måde nogen sinke. Faktisk er den stadig en af de hurtigste Android-smartphones, der kan opdrives i dag.
Hvad der derimod vil bemærkes, er at batteriet vokser med 12 procent til 3.700 mAh. Samtidig er optimeringer i selve softwaren stødt til, så der kan regnes med op til en femtedel længere driftstid. Næsten to døgns almindeligt brug kan der nu hives ud af det nye batteri.
Dertil kommer selskabets effektive kvikoplader, som godt nok får et større batteri at skulle servicere, men som stadig kan bryste sig af at være yderst effektiv. Optankningen ordnes på lidt over en time, hvilket kun er overhalet af forgængeren og Huaweis nyeste stjerne, Mate 20 Pro.
Fersk og ferm Android
Styresystemet ombord på OnePlus 6T er nyeste version af Android fra Google, også kendt som 9 Pie.
Softwaren læner sig umådelig tæt op af originalen fra Google, men er dog belagt med et par brugbare tilføjelse hist og her.
Her kan du vælge nye måder at styre mobilen, herunder indstille telefonen til at droppe Googles navigationsknapper til fordel for en iPhone X lignende serie af svirp op fra bunden af displayet.
Som med iPhone X kræver det en smule tilvænning, men efter at have brugt det i nogle dage, er jeg solgt. Det fungerer endnu hurtigere end hos Apples pendant.
En anden anvendelig feature er, at du ved et dobbeltprik kan vække telefonen fra sin slumren. Sammen med den effektive ansigtsgenkendelse spiller det bare.
Et andet nyttigt greb er, at du kan indstille en stribe genveje til telefonfunktioner direkte fra låseskærmen af.
Så snart du løfter mobilen, bliver du samtidig orienteret om, hvad der tikket ind på mobilen – vel at mærke uden at låseskærmen behøver at dukke op.
OnePlus 6T kommer samtidig med snedige software-tricks som ’Gaming Mode’ og ’Smart Boost’ som henholdsvis øger ydelsen under spil og barberer lidt af tiden der går, når en app genkaldes fra hukommelsen.
OnePlus fortsætter altså med at give en uovertruffen Android-oplevelse. Det er kvikt, fleksibelt og beviser fortsat, at såkaldt ’Stock Android’ kan tåle at blive fintunet.
Småkedeligt kamera
OnePlus har aldrig været særligt dygtige til det med kameraerne på deres telefoner, til trods for, at forårets OnePlus 6 omsider leverede et hæderlig kamera-indspark.
For mens OnePlus 6 bragte selskabet tilbage i nærheden af førerfeltet, er feltet igen trukket fra i løbet af efteråret.
I dagslys leverer OnePlus som sin forgænger fine resultater og spændende videomuligheder med stabiliseret 4K i flydende 60 billeder/sekund eller brugbar slow-motion med op til 480 billeder/sekund.
Når der bliver mørkt bliver OnePlus 6T igen distanceret, til trods for, at en ny ’nat’-modus forsøger at tage en stribe billede i rap for til sidst at forene dem. Idéen er ikke ny, men OnePlus har ikke nær så meget held om konkurrenterne med resultaterne.
Læs også: Huaweis lancerer smartur, som kun skal lades op en gang om måneden
Nye idéer, tak
OnePlus har igen skabt en glimrende telefon til en skarp pris.
Den er igen blandt de hurtigste, softwaren er igen fersk og fleksibel, mens kameraet igen trænger til at være en tand bedre.
Jeg føler jeg gentager mig selv, igen – og OnePlus har, igen, skruet prisen en tand i vejret. Billigste model løber nu op i 4.199 kroner.
Man fristes til, igen, at tildele en topkarakter, men nu begynder OnePlus at ryge op i samme prislag som stærke telefoner fra foråret som Samsungs Galaxy S9, Xiaomi Mi 8 og Huawei P20.
Læs vores test af OnePlus 6T konkurrenterne nedenunder:
Test af Xiaomi Mi 8 beviser, at her er endnu et kinesisk mobilmærke, der skal holdes øje med
Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd
Test af Samsungs to nye S9-telefoner: Ikke værd at hidse sig op over