Artikel top billede

(Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon gør klar til juleræs med robotter og automatisering: Ansætter kun 100.000 deltidsansatte

Selvom Amazon op mod juleræset vil hyre omkring 100.000 yderligere ansatte for at følge med, er det faktisk et lavere tal end tidligere år. Det er ifølge en analytiker et tegn på, at Amazon lykkes med sine planer om at automatisere og gøre brug af robotter.

I år vil Amazon hive omkring 100.000 deltidsansatte ind for at følge med i juleræset.

Selvom det, der svarer til omkring en tredjedel af Islands befolkning, lyder af mange, er det faktisk mindre mandskab end, The Everything Store hev ind i 2016 og 2017, hvor det begge år blev til omkring 120.000.

Det skriver Quartz.

Faldet i ekstra mandskab er umiddelbart ikke et tegn på, at Amazon kommer til at skulle sende færre pakker frem mod jul. En analytiker hos Citi mener, at udviklingen skal ses som et tegn på, at selskabet har succes med automatisering og mekanisk hjælp fra robotter.

"Vi har set en acceleration i brugen af robotter i dets (Amazon's, red.) distributionscentre, og det korresponderer med, at det hyrer færre og færre ansatte omkring juletiden," siger Mark May til CNBC, der tilføjer, at det er første gang, Amazon offentligt melder ud, at det planlægger at ansatte fære medarbejdere, end det gjorde forrige år.

I 2012 købte Amazon Kiva Systems for 775 millioner dollars, der fremstiller robotter til lagerbygninger. De orange Kiva-robotter kunne fire år efter håndtere en pakke-proces, der førhen tog en time for en medarbejder, på 15 minutter, skriver Quartz.

Læs også: Derfor banker Amazon alle konkurrenterne: Selskabet er som skabt til at disrupte

300.000 fuldtidsansatte siden 2012

Amazon har i en mail til Quartz oplyst, at virksomheden er begyndt at fokusere mere på fuldtidsansatte i sine distributionscentre og faciliteter. Ifølge Amazon er der siden 2012 blevet oprettet omkring 300.000 flere fuldtidsstillinger virksomheden.

I mailen gør Amazon opmærksom på, at der er over 100.000 robotter i selskabets 26 distributionscentre, men selskabet mener ikke, at man skal være nervøs for, at automatisering overtager jobs eller ødelægge jobvæksten.

2. oktober i år øgede Amazon mindstelønnen for alle sine amerikanske 250.000 fuldtidsansatte og 100.000 deltidsansatte til 15 dollars i timen.

Og en analytiker fra Morgan Stanley mener, at øget effektivitet i Amazons distributionscentre kan gøre det op for de højere timelønninger.

Læs også: Amazon bliver hyldet for lønstigninger til lagerarbejdere: Men i virkeligheden kan de ansatte ende med at tabe penge på det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere