Artikel top billede

Apples 5G-debut udskudt: Første iPhone med teknologien ombord kommer først i 2020

Apples første iPhone med 5G ombord kommer først i 2020, lyder det fra kilder tæt på selskabet.

Apples vej til udrulning af 5G-teknologien til blandt andet iPhones, synes at have mødt nogle forhindringer. Mens producenter som Samsung, LG, Motorola og Huawei forventes at introducere teknologien en gang i det næste år, skal de første 5G-iPhones først forventes en gang i 2020.

Det erfarer FastCompany, som citerer kilder tæt på selskabet.

Forsinkelsen skyldes ifølge mediets kilder at Intel døjer med at levere en modem-komponent med de rette specifikationer. Varmeudledningen og strømforbruget fra det kommende 8161-modem fra Intel menes at være for høje.

Det skyldes, at mange af de første 5G-bånd der vil benyttes befinder sig i millimeter-båndet (mellem 28 og 39 GHz).

Disse frekvensbånd stiller store krav til de indbyggede modems, som risikerer at udlede så meget varme, at det vil kunne mærkes af brugeren. Med den høje varmeudledning følger også et forhøjet strømforbrug og dermed også kortere driftstid.

Se også: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Qualcomm afvises stadig

Apples problemer med Intel-komponenter får dog ikke selskabet til at vende sig mod ærkerivalen Qualcomm. Apple og Qualcomm har været igennem en mangeårig strid om netop modem-patenter.

Qualcomm har ellers allerede nu udviklet deres første 5G-modem, døbt X50. Denne har dog også problemer med at tøjle varmeudviklingen fra 5G-teknologien, lyder det.

Mediet erfarer, at Apple har været i dialog med en tredje udbyder, kinesiske MediaTek. At Apple skulle droppe Intel som partner, betragter kilden dog som en usandsynlig ’plan B’.

Læs også: Her er klodens første 5G-telefon: Vi har taget et smugkig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere