EG driftsresultat er i tredje kvartal næsten fordoblet i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.
Driftsresultatet - altså før skat og afskrivninger og lignende - lander på 86 millioner kroner. I samme kvartal i fjor var det 45 millioner kroner, hvilket svarer til en stigning 91,1 procent.
Den markante stigning kommer, selv om omsætningen blot er steget med syv procent til nu 468 millioner kroner, viser det ureviderede regnskab, som du finder her.
I regnskabet skriver EG, at “forbedringen i EBITDA primært skyldes vækst i omsætningen kombineret med optimering af omkostninger i forbindelse med forbedret produktivitet.”
Ifølge selskabet skyldes omsætningsstigningen blandt andet et enkelt-stående salg af softwarelicenser samt et stigende salg af abonnements-aftaler.
Det kalder EG for ‘organisk vækst i recurring software-aftaler’.
Kapitalfonden Axcel, der ejer EG, arbejder på at sælge EG, hvilket du kan læse mere om her: Afsløring: Kapitalfond forsøgte at sælge EG for milliarder - nu prøver den igen
Kan få problemer
Analytikere vurderede i sommer over for avisen Finans, at Axcel kunne få problemer med at finde en køber, da EG plages af stor gæld, som er er mere end 10 gange så høj som det gennemsnitlige driftsresultat over de seneste 12 måneder.
Det kan du læse mere om her: EG sat til salg - men kapitalfonds-ejer kan få svært ved at sælge selskabet
I det lys er det vigtigt for EG at nedbringe gæld og øge driftsresultatet.
EG opgiver i kvartalsregnskabet ‘leverandørgæld’ på 89 millioner kroner og den langt vigtigere post ‘anden gæld’ på 381 millioner kroner.
Begge poster er markant mindre end det var tilfældet i tredje kvartal i fjor, hvor EG rapportede leverandørgæld på 95 millioner kroner og ‘anden gæld’ på 513 millioner kroner.
Det svarer til en reducering på henholdsvis 6,3 procent og 25,7 procent eller en samlet reduktion i gælden på 22,7 procent.
Dundrende underskud i 2017
Direktør Mikkel Bardram siger til ITWatch, at EG i dag er meget fokuseret på kerneforretningen, og at selskabet i dag har 35 forretningsområder.
Samtidig har EG reduceret antallet af nye projekter og skruet op for risikostyringen.
“Før vi går ud i de projekter, afdækker vi meget bedre, hvor gode vi egentlig er til at kunne levere, og hvor stor er chancen for, at vi kan komme i mål med det, og så har vi takket nej til nogle projekter og sagt, at det ikke er der, vi vil bruge vores ressourcer og medarbejderes tid,” siger han.
Selskabet kom ud af 2017 med et dundrende underskud på mere end 367 millioner kroner og et fald i omsætningen på syv procent.
Det skyldtes ikke mindst nedskrivninger i forbindelse med det fejlslagne KY-projekt.
KY står for Kommunernes Ydelsessystem, og EG trak i 2017 i nødbremsen, efter det stod klart, at selskabet havde kurs direkte mod en ny offentlige it-skandale, og Kombit truede med at opsige samarbejdet på grund af voldsomme forsinkelser.
Selskabet fyrede derfor 26 medarbejdere og indgik samarbejde med konkurrenten Netcompany i et forsøg på at få projektet til 300 millioner kroner på ret kurs igen.
Samtidig betalte EG en kompensation på 50 millioner til kommunerne på grund af forsinkelsen.
Det kan du læse mere om her: EG kæmper for at undgå kommunal it-skandale: Fyrer ansatte og får hjælp fra Netcompany.
Det fremgår af kvartalsregnskabet, at EG nu er ved at have normaliseret afskrivningerne efter KY, som i det tilsvarende kvartal i fjor ramte hårdt på resultatet.
Du kan læse mere om EG's resultat for i fjor her: Nyt stort underskud på 367 millioner kroner til EG: Rammes hårdt af katastrofalt kommunalt it-projekt.
Og du finder EG's kvartalsregnskab her.
Læs også: Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel