"På SikkerDigital kan borgere, virksomheder og myndigheder finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag," kan man læse på sikkerdigital.dk, som i dag er gået online.
Sikkerdigital er navnet på den nye sikkerhedsportal, som Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen står bag i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, Politiet, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet TÆNK.
"I dag har de fleste danskere en smartphone ved hånden, som flittigt bruges til for eksempel at gå på netbank eller bestille tid til lægen. Det gør hverdagen lettere, men digitalisering gør os også sårbare over for it-kriminelle, og derfor er det vigtigt, at vi alle sammen bliver klædt på til at beskytte os mod digitale farer ved eksempelvis at ændre kodeord og opdatere de programmer, vi bruger. Og det skal den nye portal være med til," lyder det fra Innovationsminister Sophie Løhde (V) i en udsendt pressemeddelelse.
På hjemmesiden kan borgere, virksomheder og myndigheder finde information og værktøjer til en sikker digital hverdag, lyder det.
Portalen er et led i den nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som regeringen præsenterede i maj. Her er der afsat 1,5 milliarder kroner til at styrke cyber- og informationssikkerheden i Danmark.
Læs mere om det her: Her er regeringens nye cyberplan: 25 punkter skal gøre Danmark mere sikker
For de offentlige ansatte vil sikkerdigital.dk være indgangen til råd og vejledninger om, hvordan den enkelte håndterer borgernes data sikkert på tværs af platforme og arbejdspladser.
Derudover er det også ambitionen, at hjemmesiden skal hjælpe mindre og mellemstore virksomheder med at leve op til digital sikkerhed, lyder det fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K):
"Det er vigtigt, at vi i dag lancerer sikkerdigital.dk, der stiller konkret vejledning og værktøjer til rådighed for vores små og mellemstore virksomheder. Cirka en tredjedel af dem kan nemlig godt bruge hjælp til at få bedre styr på it-sikkerheden. Med den nye informationsportal er den hjælp lettilgængelig. Det gør det mindre bøvlet for virksomhederne at sikre sig bedre mod it- og cybertrusler, og så kan de få mere tid til deres kerneforretning."
Ifølge den udsendte pressemeddelelse har over 1,2 millioner danskere været udsat for mindst en af fire trusler: virus, misbrug af personlige oplytsninger, tab af data eller penge.
Læs også: Kære regering: Lad andelstanken forme vores fælles it-sikkerhed - her er der et par konkrete ideer